Ga naar de inhoud

Net geen finaleplek voor degelijke Evy Poppe in de slopestyle: "Een leermoment"

Evy Poppe is 17 en de eerste Belgische die in actie kwam in Peking.

0 / 0

Evy Poppe heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de slopestylecompetitie op de Winterspelen in Peking. De 17-jarige Belgische mocht na een prima tweede run tijdens de kwalificaties even hoop koesteren, maar ze werd uiteindelijk nog uit de top 12 gestoten. Ze werd uiteindelijk 14e.

VIDEO: Evy Poppe net niet naar de finale in de slopestyle

Het verhaal van hoe Evy Poppe op de Spelen geraakt is, is intussen genoegzaam bekend. Maar de 17-jarige liet de controverse niet aan haar hart komen en toonde als eerste Belgische die in actie kwam in Peking dat ze beschikt over stalen zenuwen.

 

Stalen zenuwen en een dosis snowboardtalent want Poppe zette twee degelijke runs neer, zonder grote fouten. In haar eerste run leek ze zich op een jump wel plots te bedenken. Ze sprong gewoon rechtdoor maar met haar uiteindelijke score van 47.08 stond ze op plek 13.

 

Dat was een plaatsje te weinig voor de finale en dus pakte ze in run twee uit met een frontflip. Ze verbeterde haar score fors tot 56.80 en kwam daarmee op de 12e en laatste finaleplaats terecht.

 

Maar Poppe kon niet lang genieten van die fictieve finaleplaats. Ze werd uiteindelijk 14e. En kwam wel bijna 9 punten tekort voor die plek in de top 12.

 

Op de Olympische Jeugdspelen van 2020 en op het WK voor junioren van 2021 behaalde Poppe nog goud in de slopestyle. In Peking komt ze ook nog in actie op de Big Air.

Die frontflip in de tweede run was de juiste keuze want het heeft veel punten opgeleverd.

Poppe: "Een uniek moment, maar vooral een leermoment"

Evy Poppe stond op het moment van haar interview nog op plek 12, maar uiteindelijk werd het dus net geen finale. "Ik ben sowieso al heel blij dat ik zo hoog sta", zei ze.

 

"Het was een unieke ervaring en een leermoment. Het doel was om voor mezelf blij te kunnen zijn en om mijn twee runs te kunnen landen. Dat is gelukt dus ik sta hier met een smile op mijn gezicht."

 

"De eerste run was een beetje op veilig spelen zodat ik een run zou geland hebben en in de tweede run ben ik dan toch voor de frontflip gegaan op de eerste jump. Dat was de juiste keuze want het heeft meteen veel meer punten opgeleverd."

 

"Ik stond hier tussen alle toppers van de wereld. Dat is uniek en ik kan vooral veel leren voor de volgende Spelen, hopelijk."

 

Wat heeft Poppe vandaag dan precies geleerd? "Alles is hier heel groot en je moet heel hard werken. Tijdens de trainingen ging het soms bijvoorbeeld wat minder, maar dan moet je rustig blijven. Je mag nooit in paniek slaan."

Bekijk de 1e run van Evy Poppe

Bekijk de 2e run van Evy Poppe

Uitslag van de kwalificaties

 programma Evy Poppe
zaterdag 5 februari kwalificaties slopestyle 14e (out) verslag
maandag 14 februari kwalificaties big air 24e (out) verslag