Ga naar de inhoud

Jonge Noor Johannessen klimt het beste in de Ster van Bessèges

De jonge Noor Tobias Johannessen heeft de vierde rit in de Ster van Bessèges gewonnen. De renner van Uno-X was op een lastige aankomst de beste van een groepje van vier. Benjamin Thomas blijft leider in Frankrijk.

In rit vier van de Ster van Bessèges moest er opnieuw een pittig stukje geklommen worden. Onderweg werd het pak over de Côte des Concluses gestuurd, een klim van tweede categorie, maar het zwaartepunt lag op het einde, met de venijnige Mont Bouquet: een klim van net geen 5km aan 9%.

 

Het peloton hield de gelederen gesloten tot op die Mont Bouqet, waar het wachten was op een eerste aanval. Uiteindelijk was het Jay Vine die de knuppel in het hoenderhok wierp. De Australiër van Alpecin-Fenix kreeg aanvankelijk enkele de talentvolle Johannessen mee, later kwamen ook Champoussin en Tiberi nog aansluiten.

 

In de laatste bocht snelde Johannessen naar de koppositie, die hij in de korte aankomststrook niet meer afgaf. De Noor pakt zo zijn mooiste zege uit zijn nog jonge carrière. 

 

Leider Benjamin Thomas, die gisteren won, kon de schade beperken en blijft leider. Alberto Bettiol volgt in de stand op 7 seconden, Johannessen is derde op 8 seconden. Morgen eindigt de rittenkoers met een tijdrit over 11 kilometer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 4
1. Tobias Halland Johannessen (Noo) in 3u30'22"
2. Jay Vine (Aus) z.t.
3. Antonio Tiberi (Ita) "
4. Clément Champoussin (Fra)
"
5. Pierre Latour (Fra) 12"
6. Diego Ulissi (Ita) 20"
7. Bauke Mollema (Ned) "
8. Alessandro Verre (Ita) 21"
9. Sébastien Reichenbach (Zwi) "
10. Alberto Bettiol (Ita) 23"
rittenschema
      winnaar leider  
rit 1 Bellegarde - Bellegarde 160 km Mads Pedersen Mads Pedersen  
rit 2 Saint-Christol-les-Alèes - Rousson 156 km Bryan Coquard Mads Pedersen  
rit 3 Bessèges - Bessèges 155 km Benjamin Thomas Benjamin Thomas  
rit 4 Saint-Hilaire-de-Brethmas - Mont Bouquet 145 km Tobias Johannessen Benjamin Thomas  
rit 5 Alès - Alès l'Ermitage 11 km Filippo Ganna Benjamin Thomas