Ine Joris vervangt geblesseerde Becky Massey bij de Belgian Cats

Ine Joris

De Belgian Cats kunnen op het WK-kwalificatietoernooi volgende week geen beroep doen op Becky Messy, die out is met een voetblessure. Bondsoach Valéry Demory haalt Ine Joris bij de selectie.

De voorbereiding van de Belgian Cats op het WK-kwalificatietoernooi verloopt zeker niet vlekkeloos. Vlak voor het vertrek naar Washington testte Julie Vanloo positief op het coronavirus, nu moet ook Becky Masey afhaken.

De forward van Kangoeroes Mechelen sukkelt met een voetblessure en wordt in de selectie vervangen door de 20-jarige Ine Joris van Phantoms Boom.

De Belgian Cats spelen op 10 februari in Washington tegen Puerto Rico en treffen een dag later de Verenigde Staten. Daarna zakken ze af naar de Dominicaanse Republiek voor hun match tegen Rusland.

In de poule van België staan nog 2 WK-tickets op het spel. De VS is als olympisch kampioen al zeker van WK-deelname.

programma
Puerto Rico België 65-98 verslag
België Verenigde Staten 75-84 verslag
Verenigde Staten Puerto Rico 93-55  
Rusland België 43-66 verslag
Puerto Rico Rusland 68-102  
stand
    M W V saldo ptn
1. België 3 2 1 +47 5
2. Verenigde Staten 2 2 0 +47 4
3. Rusland 2 1 1 +11 3
4. Puerto Rico 3 0 3 -105 3

De Verenigde Staten zijn al zeker van het WK. Naast de VS staan er nog 2 WK-tickets op het spel. België speelt eerst 2x in Washington en reist dan naar de Dominicaanse Republiek voor de wedstrijd tegen Rusland. De Russische vrouwen mogen de VS niet in omdat het Russische vaccin niet erkend is in de States. Rusland speelt enkel tegen België en Puerto Rico.