Het timmermansoog van Luka Doncic: NBA-match ligt 44 minuten stil vanwege scheve ring

Luka Doncic onderzoekt of de ring wel waterpas hangt.

De Dallas Mavericks hebben de NBA-topper tegen de Philadelphia 76ers gewonnen. Luka Doncic had een begenadigde dag: hij scoorde een triple double én zag dat de ring scheef hing. Hierdoor lag de wedstrijd 44 minuten stil.

Dallas versus Philadelphia, dat is Luka Doncic versus Joel Embiid, twee smaakmakers uit de NBA. Philadelphia leidde met 19-17 toen Doncic na een driepunter merkte dat er iets mis was met de ring.

 

De ring hing niet helemaal recht, zo stelde ook het zaalpersoneel vast. Dallas-speler Boban Marjanovic, goed voor 2,24 meter, probeerde met wat trekken het ding toch weer waterpas te krijgen, maar dat mocht niet baten.

 

Uiteindelijk moest een volledig nieuwe ring, met bord en paal, opgetrommeld worden om de situatie op te lossen. Na 44 minuten kon er weer gespeeld worden. "We hadden net genoeg tijd om onze defensie in orde te brengen", zei Reggie Bullock.

 

Doncic klokte uiteindelijk af op 33 punten, 13 rebounds en 15 assists, goed voor de 44e triple double in zijn NBA-carrière. Dankzij de 107-98-zege klimmen de Mavericks naar de 5e plaats in het Westen. De 76ers verliezen voor de 2e keer op een rij.

 

Dat is nog niet zo dramatisch als de Brooklyn Nets, die sinds de blessure van Kevin Durant een vrije val doormaken, met 7 nederlagen op een rij. De Utah Jazz van Donovan Mitchell (27 punten) hadden bitter weinig problemen met de Nets: 125-102.

Uitslagen vrijdagnacht

  • Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 101-102
  • Detroit Pistons - Boston Celtics 93-102
  • Indiana Pacers - Chicago Bulls 115-122
  • Toronto Raptors - Atlanta Hawks 125-114
  • San Antonio Spurs - Houston Rockets 131-106
  • Utah Jazz - Brooklyn Nets 125-102
  • Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 105-113
  • Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 107-98
  • Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 93-96