Chinees delirium met eerste goud voor gastland in gemengde aflossing shorttrack

Het dak in het Capital Indoor Stadium is er een eerste keer afgegaan: het Chinese kwartet in de mixed relay in het shorttrack heeft het gastland de eerste gouden medaille bezorgd. Het was spannend tot op de streep, Italië pakte zilver, Hongarije brons.

De estafettes in het shorttrack staan altijd garant voor spektakel en tumult. China haalde de finale dankzij de diskwalificaties van de Verenigde Staten en de Russische olympische atleten.

Maar in de finale profiteerde China van de val van Canada en Hongarije en hield het nipt Italië af voor goud.

Nederland won de B-finale en eindigde als vierde, na de diskwalificatie van Canada in de finale. Maar Nederland was voor meer gekomen. Kopvrouw Suzanne Schulting ging in de halve finales onderuit zonder contact, toen ze op kop lag.

Medaille nummer 9 voor Fontana

Dat maakt natuurlijk mee de rekening van de anderen. Arianna Fontana kon na een bewogen competitie een negende olympische medaille toevoegen aan haar palmares.

De 31-jarige shorttrackster pakte voor de vijfde Winterspelen op een rij eremetaal. Dankzij haar 9e medaille is Fontana de shorttrackster met de meeste medailles, dat record deelde ze voor deze Winterspelen met Viktor Ahn, die zowel voor Zuid-Korea als voor Rusland 8 keer scoorde op de Winterspelen.

Bekijk de spannende ontknoping van de gemengde aflossing:

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.