Ga naar de inhoud

Wie is Lotto-klimmer Maxim Van Gils? "Geliefd in de ploeg en met mogelijkheden voor grote rondes"

Van Gils kan zich morgen tot eindwinnaar kronen van de Saudi Tour.

Bij Lotto-Soudal komt het ene talent na het andere bovendrijven. Vorig weekend was er de knappe sprintzege van de 19-jarige Arnaud De Lie. Vandaag verbaasde de 22-jarige Maxim Van Gils met winst in de koninginnenrit van de Saudi Tour.

Maxim Van Gils

  • 22 jaar
  • tweedejaarsprof
  • uit Wuustwezel
  • klimmer
  • 1 profzege: koninginnenrit in de Saudi Tour vandaag
  • belangrijkste prestaties bij de jeugd: 1e in de Alpenklassieker voor junioren (2017) en 3e in de Tour de Savoie Mont Blanc (2020)
  • Wist-je-datje: Van Gils heeft een verleden als veldrijder. Hij eindigde 6e op het BK veldrijden voor junioren in 2017

"Ook de lastige eendagskoersen moeten hem liggen"

"Maxim was vooraf aangeduid als klassementsrenner voor de Saudi Tour", zegt ploegleider Marc Wauters. "Het podium was een doel, maar winnen is nog iets anders. Al wisten we wel dat hij goed in conditie was."

"Het zou mooi zijn als hij dit rondje kan winnen. Dat biedt perspectieven voor de grote rondes."

Wat zijn de grootste kwaliteiten van Van Gils? "Maxim heeft punch in zijn benen en kan het afmaken in een klein groepje. Naast rittenkoersen moet het lastige eendagswerk hem dus ook liggen", zegt Kurt Van de Wouwer.

 

Ook zijn veerkracht is een sterk wapen. "Van Gils werd als belofte een paar keer afgeremd door valpartijen. Maar dat hield hem niet tegen om 2 keer 2e te eindigen in etappes van de Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc, een van de zwaarste rittenkoersen voor beloften", licht Van de Wouwer toe.

Van Gils draagt ook zijn steentje bij in de sprinttrein voor Ewan. De ploegmakkers zijn blij dat ze nu iets kunnen terugdoen voor hem.

Marc Wauters

Wat voor iemand is Van Gils? "Maxim is een rustige jongen, die heel graag gezien is in de ploeg", onderstreept Wauters.

"In de sprintvoorbereiding voor Ewan draagt hij ook zijn steentje bij. De ploegmakkers zijn blij dat ze nu iets kunnen terugdoen door zijn leiderstrui te verdedigen."