Thibaut De Marre over olympische langlaufpiste: "Zwaarste die ik ooit zag"

De Marre komt zondag in actie op de skiatlon.

Thibaut De Marre opent zondag in Peking zijn olympisch langlauftoernooi. Onze 23-jarige landgenoot komt dan in actie op de skiatlon, maar vreest de loodzware piste in Peking: "Er zijn voortdurend hellingen, het is nooit vlak."

Zondag staat de skiatlon bij de mannen op het programma van de Winterspelen met Thibaut De Marre. Op dat nummer leggen de langlaufers eerst 15 km in klassieke stijl af, gevolgd door 15 km vrije stijl.   

 

Voor de skiloper naar China afreisde, verklaarde De Marre dat hij graag in de top 30 zou eindigen. "Maar de piste is echt loodzwaar, de lastigste die ik ooit heb gezien", verklaart hij ter plaatse. 

 

"Er zijn voortdurend hellingen, het is bijna nooit vlak. Dat vrees ik toch wel wat. Top 30 zou uitzonderlijk zijn. Eigenlijk denk ik niet aan resultaten, ik wil gewoon goed presteren en tevreden over de meet komen. Verder probeer ik hier te genieten van het olympisch leven."   

 

Met bescheiden middelen moet De Marre opboksen tegen atleten uit de grote wintersportlanden, die wel zwaar investeren in materiaal en omkadering. "Dat is toch wel een nadeel", vertelt hij.

 

"De Russische bondscoach verklaarde onlangs dat elk van zijn atleten per seizoen over een budget van 200.000 euro beschikt. Mijn budget bedraagt 7000 euro. Het is zo onmogelijk om met de toppers te concurreren."      

De Marre uit verbazing op Instagram: "Een gestoorde organisatie"

Op Instagram had De Marre ook nog een woordje klaar over de organisatorische mallemolen in Peking. Die dwingt hem ertoe de openingsceremonie over te slaan.


"Een gestoorde organisatie, absurditeiten, hypergastvrije Chinezen, verrassende landschappen, harde pistes ... Ga zo maar door. Ik ben hier nu drie dagen en ik kan eindelijk eens uitrusten", schreef hij donderdag op sociale media, "maar het wordt een unieke ervaring".


"Ik zal vrijdag echter niet bij de openingsceremonie zijn. Veel te ingewikkeld en energievretend zo dicht bij mijn eerste wedstrijd. Het is spijtig maar de enige juiste keuze", besluit hij.