Sofia Goggia zal olympische titel op afdaling verdedigen: "Ze is klaar voor comeback"

Sofia Goggia is dit jaar dé referentie op de afdaling bij de vrouwen.

De Italiaanse skiester Sofia Goggia raakt op tijd hersteld om haar olympische titel op de afdaling in Peking te verdedigen. Die boodschap bracht de voorzitter van het Italiaans olympisch comité (CONI). "Ze zal ons weer laten dromen", vertelde  Giovanni Malago.

Sofia Goggia, die op de vorige Spelen in Pyeongchang goud won op de afdaling, blesseerde zich twee weken geleden in de Super-G van Cortina d'Ampezzo. 

 

Het verdict voor de 29-jarige Italiaanse: verrekte kruisbanden in de linkerknie en een klein breukje in haar kuitbeen. 


Goggia koos ervoor om zich niet te laten opereren. Ze hoopte zo op tijd klaar te zijn om haar olympische titel op de afdaling te kunnen verdedigen op de Winterspelen in Peking.  

 

Volgens CONI-topman Malago zou dit ook effectief lukken. "Ik heb een videoboodschap van haar ontvangen. Ze is klaar om haar comeback te maken", verzekerde hij. 

Goggia zal ons weer laten dromen in Peking

Giovanni Malago, voorzitter van het Italiaans olympisch comité (CONI)

De Italiaanse reisde nog niet af naar Peking, dat zou pas voor zondag gepland zijn. Ze miste dus de openingsceremonie. Daarin zou ze normaal gezien de vlag gedragen hebben. 

 

"Sofia is nu nog thuis, maar ze zal snel hier zijn. Ik ben er zeker van dat ze ons zal laten dromen", sloot Malago af.

 
Goggia is deze winter dé referentie in de afdaling bij de vrouwen. Ze won vier van de vijf manches waarin ze aan de start verscheen. Op 15 februari zal ze - als alles goed gaat - voor het eerst weer in actie komen.