Ga naar de inhoud

Rusland klopt Oekraïne in "De Verboden Match" op het EK zaalvoetbal

Het laatste voetbalduel tussen de twee landenteams is van 1999 geleden.

De timing was onfortuinlijk. Net nu het politieke conflict tussen Rusland en Oekraïne een climax lijkt te bereiken, keken de twee landen elkaar in de ogen op het EK futsal. Het beladen duel eindigde op 3-2 in het voordeel van de Russische zaalvoetballers. Rusland stoot zo door naar de finale.

Een duel tussen Rusland en Oekraïne wordt in de voetbalwereld steevast gemeden. Door de politieke spanning tussen de twee buurlanden, gaan internationale voetbalcompetities die confrontatie liever uit de weg.

 

Maar ondanks de oplopende spanningen aan de grens tussen Oekraïne en Rusland momenteel, was een duel op het EK futsal onvermijdelijk.

 

Vanavond werd "De Verboden Match" in de Amsterdamse Ziggo Dome afgewerkt. Voorafgaand aan de partij keerden de Oekraïense fans hun rug naar het veld toen het volkslied van Rusland klonk. 

 

De Russische zaalvoetballers lieten het niet aan hun hart komen en plaatsten zich ten koste van Oekraïne voor een plek in de finale. 

 

Met nog 70 seconden op de klok miste Oekraïne via Petro Sjotoerma nog een penalty. Het bleef zo steken op een verliesscore van 3-2. 

 

Rusland neemt het zondag in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Portugal en Spanje.

Reportage over de "Verboden Match" in Laat