Lingard liep transfer mis door zaak-Greenwood: "Maar ik blijf professioneel"

Lingard zal het seizoen in Manchester uitdoen.

De arrestatie van Mason Greenwood is een flinke streep door de rekening van Jesse Lingard gebleken. Lingard stond deze winter op het punt te vertrekken bij Manchester United, maar door het wegvallen van Greenwood moest hij alsnog blijven.

Het pad van Jesse Lingard in Manchester lijkt al jaren een doodlopend straatje. Lingard, een jeugdproduct van United, brak er in 2012 door in het eerste elftal, maar kon er nooit echt zijn stempel drukken.


Vorig seizoen leek Lingard met een uitstekende uitleenbeurt aan West Ham United zijn carrière opnieuw te lanceren, maar toch moest hij zich dit seizoen opnieuw tevreden stellen met een bankzittersstatuut bij The Red Devils.


Eerder deze week kreeg Lingard het fiat van coach Ralf Rangnick om de club tijdens de wintermercato te mogen verlaten, tot de zaak rond Mason Greenwood aan het licht kwam. De United-aanvaller werd gearresteerd na beschuldigingen van partnergeweld en verkrachting.

Rangnick: "Door de recente ontwikkelingen is alles veranderd"

Het "uitvallen" van Greenwood zorgde voor een hiaat in de kern van coach Ralf Rangnick, waardoor Lingard  niet meer kon vertrekken. Op zijn persbabbel donderdag gaf Rangnick een woordje uitleg bij de situatie.

 

"Drie weken geleden zag Lingard een transfer nog niet zitten, maar dat idee veranderde de voorbije week. Als we een goede oplossing konden vinden mocht hij vertrekken, zei ik hem."

 

"Maar door de ontwikkelingen van de voorbije dagen is alles een beetje veranderd", doelde hij op de zaak-Greenwood. "Het bestuur heeft maandag beslist dat hij moet blijven. We missen nu immers een speler die normaal veel minuten maakt en voor Lingard kwamen we met geen enkele club tot een akkoord."

We missen nu een speler die normaal veel minuten maakt en voor Lingard kwamen met geen enkele club tot een akkoord.

United-coach Rangnick

Rangnick vertelde ook nog dat Lingard had gevraagd voor enkele dagen verlof, om even zijn hoofd leeg te kunnen maken. De speler zelf ontkent dat nu op Twitter, maar verzekert wel zijn toewijding naar de club toe.


"Het was de club zelf die me voorstelde om dagen vrijaf te nemen! Maar mijn hoofd is leeg en ik zal altijd professioneel zijn als ik opgeroepen word. Ik zal me altijd 100 procent geven", besloot Lingard.