Het bewogen olympische parcours van Meylemans: ook in 2018 al een hoop ellende

Meylemans en de Winterspelen: het is voorlopig een ongelukkige combinatie.

De Winterspelen van 2022 zijn voor Kim Meylemans, die in Peking een speelbal werd van het wispelturige coronareglement, voorlopig een nachtmerrie gebleken. Helaas is het voor Meylemans niet de eerste keer, want ook in 2018 ging ze op de Spelen al door een moeilijke periode.

Kim Meylemans kwam afgelopen weekend aan in Peking, maar sindsdien is het al maar miserie wat de klok slaat. Na een positieve covidtest moest ze in quarantaine, maar vier dagen later leek ze na drie negatieve tests uit isolatie te mogen. 

 

Toen ze werd weggevoerd uit het quarantainehotel, werd ze niet naar het olympisch dorp gereden, maar wel naar een ander quarantainehotel. In tranen deelde ze haar verhaal mee op sociale media.

 

Ondertussen verblijft Meylemans wel in het olympisch dorp, al zal ze wel nog van dichtbij opgevolgd worden. Goed nieuws dus, al is haar olympische voorbereiding wel deels in het water gevallen. Op 11 en 12 februari begint ze aan haar skeletoncompetitie.

De Spelen van 2018: "Mentaal mijn moeilijkste periode ooit"

Het pijnlijke olympische verhaal van Meylemans kent echter nog een voorhistorie. In 2018 maakte ze haar olympische debuut in het Zuid-Koreaanse Pyeonchang, maar ook die deelname gebeurde zeker niet vlekkeloos.

 

"Het was een ervaring als geen ander voor mij, maar het was niet helemaal een positieve ervaring", blikt Meylemans terug. "Het was mentaal misschien wel de moeilijkste periode van mijn leven."

 

Meylemans vertrok toen met de hoop op een olympisch diploma naar Zuid-Korea, maar met een 14e plaats bleef ze onder haar eigen verwachtingen. "Ik was toen heel jong (21, red.) en naïef in mijn idee over de Spelen."

Ik was in 2018 heel jong en naïef over de Olympische Spelen.

Kim Meylemans

"Ik dacht dat ik er tussen de beste van de wereld zou staan en in dezelfde omstandigheden als hen zou kunnen presteren. Maar de grote landen hebben altijd magic tricks achter de hand: plots komen ze met ander topmateriaal op de proppen."


Ontnuchterd en teleurgesteld keerde Meylemans terug van haar olympische trip, met als doel om vier jaar later beter te doen. Helaas waren de skeletongoden haar ook dit jaar nog niet echt goed gezind. 


Hopelijk kan Meylemans volgende week alle ellende achter zich laten met een goede prestatie op de Chinese sleebaan. Bij Sporza kan u alvast alle Belgische prestaties op de voet volgen.

Bekijk het portret van Kim Meylemans: