BEKIJK: Armand Duplantis verbetert zijn eigen wereldrecord in het polsstokspringen net niet

Op de grote indoormeeting in Berlijn heeft de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis bijna voor een knalprestatie gezorgd. Het atletiekfenomeen zweefde over de wereldrecordhoogte, maar de lat bleef niet liggen.

6m18. Over die hoogte moest Armand Duplantis om zijn eigen wereldrecord te verbeteren in Berlijn.

Nadat de Zweed zich met 6m03 verzekerd had van de zege, waagde hij 3 pogingen op 6m19.  Bij zijn 3e poging leek de lat even te zullen blijven liggen, maar viel ze alsnog.

 

"Ik kan echt niet zeggen waar mijn grenzen liggen. Maar wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat ik hoger kan dan mijn huidige wereldrecord", zei de 22-jarige Duplantis vorige week. Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer zijn woorden realiteit worden.

Bekijk de wereldrecordpoging van Duplantis

Olympische sprintkampioen Jacobs maakt geslaagde rentree

Op de 60 meter bij de mannen was het uitkijken naar Marcell Jacobs, de verrassende olympische kampioen op de 100 meter.

In zijn eerste wedstrijd sinds Tokio miste de Italiaan zijn rentree niet. Jacobs won de 60 meter in 6"51. Voor het Europese record van Dwain Chambers, zijn doel, moet Jacobs nog een tiende van een seconde sneller.

Net geen WK-limiet voor Rosius

Eerder vandaag snelden Michael Obasuyi en Anne Zagré in Berlijn naar een WK-ticket op de 60 meter horden.

Ook Rani Rosius kwam in actie nadat ze half januari een coronabesmetting had opgelopen. Ze miste de WK-limiet op de 60 meter met 4 honderdste seconde.