"Het kan niet dat het prachtige verhaal van Union niet geschreven mag worden richting volgend seizoen"

Loopt Union weer uit op Antwerp? Of levert het punten in?

De examenperiode van Union is bijna achter de rug. De leider in de Jupiler Pro League trekt zaterdagavond naar de Bosuil voor de 4e topaffiche op een rij. Als Union wint, dan zet het een van zijn titelconcurrenten weer op 10 punten. En dan? Wat als Union het volhoudt tot de finish?

Een late overwinning tegen Racing Genk, een gelijkspel op Jan Breydel en een derbyzege tegen Anderlecht: Union kan voorlopig een zeer fraai rapport voorleggen van de periode die uitsluitsel moe(s)t brengen over hoe realistisch de titelkansen van de promovendus zijn.

 

Zaterdagavond brengt Union een bezoekje aan Antwerp voor de laatste topper van het vierluik. De competitieleider kan een van de titelrivalen een rake rechtse verkopen. 

 

De titel mag in dat geval uiteraard nog niet opgeschreven worden, maar links en rechts worden de consequenties van zo'n verrassende kampioen toch al ingeschat.

 

"Ik las in een Franstalige krant al bedenkingen voor volgend seizoen", vertelde Peter Vandenbempt maandag in De Tribune op Radio 1. "Dan ging het over de Champions League, de mogelijke vertrekkers en onze coëfficiënt."

Dit seizoen hebben de grote ploegen ons land vertegenwoordigd in Europa. Alleen AA Gent zit nog in de kleinste bekercompetitie. Wat mij betreft mag Union het dan ook eens proberen.

Peter Vandenbempt in De Tribune

"Daar hoeft Union zich in eerste instantie niets van aan te trekken en wij ook niet."

 

"Het kan toch niet zijn dat een prachtig verhaal niet geschreven mag worden met het oog op volgend seizoen en met in het achterhoofd wat Lierse destijds overkomen is in de Champions League? Dat kan niet bedoeling zijn."

 

"Het valt dan nog te bezien of Union, al gaan we nu wel heel ver, in de poules van de Champions League zoveel punten minder zal behalen dan onze vertegenwoordigers van de voorbije jaren."

 

"Ik heb daar geen probleem mee. Ik begrijp het wel en het zou kunnen dat Union met een gedecimeerd elftal op het hoogste niveau moet strijden, maar goed."

 

"Dit seizoen hebben de grote ploegen ons land vertegenwoordigd in Europa. Alleen AA Gent zit nog in de kleinste bekercompetitie. Wat mij betreft mag Union het dan ook eens proberen."

Beluister De Tribune