KV Kortrijk over incident met fans: "Doen het maximale om supportersvermenging tegen te gaan"

Ongeregeldheden in de tribune gisterenavond.

De inhaalmatch tussen Kortrijk en Antwerp werd gisterenavond ontsierd door enkele incidenten met supporters op het einde van de wedstrijd. De partij werd in de toegevoegde tijd nog even stilgelegd. "De schermutseling ontstond nadat fans reageerden op provocaties van enkele Antwerp-supporters", klinkt het nu bij KVK. "We betreuren dit incident en verontschuldigen ons."

Daags na de incidenten op de tribunes in Kortrijk komt de club op haar website met een statement.

 

"De schermutseling ontstond nadat supporters uit Tribune 2 reageerden op provocaties van enkele Antwerp-supporters die, ondanks alle maatregelen om bezoekende supporters niet toe te laten, toch een ticket konden bemachtigen."

 

"Een steward raakte daarbij gewond. Hij stelt het ondertussen goed. De club wenst hem een spoedig herstel."

 

"We willen benadrukken dat wij als club steeds het maximale doen om supportersvermenging tegen te gaan.Zo worden er restricties opgelegd bij de verkoop van tickets. Enkel in het verleden geregistreerde accounts kunnen tickets aanschaffen. Tickets kunnen sowieso pas gekocht worden na opgave van volledige identiteitsgegevens."

Als familieclub staan we erop dat iedereen op een sportieve en veilige manier moet kunnen genieten van een voetbalwedstrijd.

"Deze lijsten worden dan in overleg met de politie nog eens gescreend en bij de minste twijfel worden tickets geannuleerd. Voor de wedstrijd van gisteren werden op die manier de tickets van een 50-tal personen geannuleerd. Ook voor en tijdens de wedstrijd worden er extra controles uitgevoerd. Alle maatregelen ten spijt bestaat er jammer genoeg geen 100% sluitend systeem."


Kortrijk betreurt wat er gisteren gebeurd is. "We keuren dit incident ten zeerste af en verontschuldigen ons voor de taferelen die zich hebben voorgedaan. De club zal in samenspraak met de politie en na analyse van de beelden de gepaste maatregelen nemen ten aanzien van de supporters die zich misdragen hebben."


"Als familieclub staan we erop dat iedereen op een sportieve en veilige manier moet kunnen genieten van een voetbalwedstrijd."