Geen WK-kwalificaties voor positief geteste Julie Vanloo, Hanne Mestdagh opgeroepen

Positieve coronatest gooit roet in het eten van Belgian Cat Julie Vanloo.

Julie Vanloo heeft één dag voor het vertrek naar de Amerikaanse hoofdstad Washington positief getest op het coronavirus. De Belgian Cat wordt in de selectie voor het WK-kwalificatietoernooi vervangen door Hanne Mestdagh.

De Belgische basketbalfederatie liet vandaag weten dat Julie Vanloo niet zal meereizen naar Washington. Vanloo valt na een positieve coronatest uit de selectie van de Belgian Cats voor het WK-kwalificatietoernooi. Hanne Mestdagh werd opgeroepen om haar plaats in te nemen. 

 

De Belgian Cats spelen op 10 februari in Washington tegen Puerto Rico en treffen een dag later op dezelfde locatie de Verenigde Staten. Op 13 februari sluiten de Belgen af met een duel tegen Rusland in de Dominicaanse Republiek. 

 

Op het vorige WK, in 2018 op Tenerife, was België nog vierde.