Evy Poppe bijt de spits af voor ons land: "Het kriebelt, maar ik heb geen stress"

Evy Poppe is amper 17 jaar, maar de youngster is wel de eerste Belgische atlete die in actie zal komen op de Winterspelen. "Dat vind ik niet zo erg", zegt de opvallend rustige snowboardster. "Ik zal tevreden zijn als ik heb laten zien wat ik kan."

Evy Poppe vertrok zaterdag naar Peking en verblijft in het atletendorp vlakbij het slopestyle-parcours. "Alles is supergoed georganiseerd", vertelt ze opgewekt.

 

De Chinezen doen er alles aan om corona buitenspel te zetten. "Zelf ben ik nog nooit zo voorzichtig geweest. Ik let erg goed op."

 

Zaterdag beginnen de Spelen al voor Poppe. Op de eerste dag komt ze in actie in de kwalificaties van de slopestyle.

 

"Het begint te kriebelen, maar ik heb geen stress. Ik ben altijd heel kalm en ik kijk enorm uit naar zaterdag."

 

"Wanneer ik zaterdagavond tevreden zal zijn? Als ik mijn run heb kunnen landen en heb laten zien wat ik kan. Dat is het belangrijkste. De finale? Dat kan, maar dat hangt mee af van het weer, de concurrentie en de jury."

Op de Jeugdspelen had je de generatie tot 18 jaar, hier is de top 30 van de wereld, de grote madammen. Alles is gewoon veel groter.

Evy Poppe

Na de slopestyle wacht later nog de big air. Poppe houdt net dat tikkeltje meer van de slopestyle, waar ze haar variatie kan laten zien. 

 

Dat ze bovendien als eerste Belgische het podium betreedt, schrikt haar niet af. "Dat is een mooi moment. Ik vind het niet erg."

 

Op de Jeugdspelen schitterde ze al, maar dit is toch andere koek. "Daar had je de generatie tot 18 jaar, hier is de top 30 van de wereld, de grote madammen. Alles is gewoon veel groter."

 

De openingsceremonie van morgen - vrijdag - laat ze aan zich voorbijgaan. Het sop is de kool niet waard. "Reken op een verplaatsing van 10 uur naar Peking. Dat kan niet, want 's anderendaags zijn de kwalificaties al."

 

"Ook de slotceremonie zal ik niet meemaken, want 24 uur na je laatste competitie moet je het land al verlaten."

 programma Evy Poppe
zaterdag 5 februari kwalificaties slopestyle 14e (out) verslag
maandag 14 februari kwalificaties big air 24e (out) verslag