Voor het eerst een groot esports-toernooi in België: Antwerpen organiseert het WK Counter-Strike

Een WK Counter-Strike (CS:GO) in eigen land, dat is best uniek. CS:GO is zowat het populairste schietspel ter wereld, met kampioenschappen die enorm succesvol zijn. En dus in de maand mei ook in ons land, met kijkcijfers die oplopen tot 150 miljoen. 

24 topteams van over de hele wereld zullen in mei strijden voor de PGL Antwerp Major-titel en een prijzenpot van 1 miljoen dollar. 

 

Meer dan 50.000 fans genieten dagenlang in een kolkend Sportpaleis van de esports crème de la crème, maar ook zullen miljoenen esportsfans via livestream alle actie kunnen meevolgen voor het hoogtepunt van het CS:GO-jaar.

 

“We zijn blij dat we opnieuw de mogelijkheid krijgen om fans en spelers samen te brengen voor een nieuwe CS:GO Major", zegt Silviu Stroie, CEO van PGL. 

 

"België heeft een indrukwekkend aantal Counter-Strike fans en veel legendarische spelers werden in het land geboren. We zijn helemaal klaar om een geweldige ervaring te bieden aan fans in de arena en gepassioneerde kijkers thuis."

Het zet Antwerpen internationaal op de kaart als een hotspot voor esports, een immens interessante en snel ontwikkelende sector

Bart De Wever

Ook de burgemeester van Antwerpen, Bart De
Wever, kijkt reikhalzend uit naar het wereldkampioenschap. 

 

" We zijn enorm verheugd dat dit topkampioenschap uit de
esportswereld in Antwerpen doorgaat. De CS:GO Majors lokken
miljoenen kijkers. Tienduizenden fans zullen onze stad bezoeken om een wedstrijd bij te wonen,” zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever. 

 

“Bovendien is het de eerste keer dat dit toernooi doorgaat in de Lage Landen. Het zet Antwerpen dus internationaal op de kaart als een hotspot voor esports, een immens interessante en snel ontwikkelende sector." aldus Bart De Wever.