Remco Evenepoel verklaart vroege zege: "Op training legde ik mijn beste waardes voor"

Remco Evenepoel glundert in de gele leiderstrui.

In zijn eerste wedstrijd van het seizoen was het meteen raak. Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) voerde vandaag een nummertje op in de Ronde van Valencia. "Het is fantastisch om zo aan het seizoen te beginnen."

Wat een contrast met vorig jaar. Toen begon Remco Evenepoel na een lange revalidatie met veel twijfels aan zijn seizoen in de Giro.

Nu staat hij er meteen, blinkend in de gele leiderstrui. "Ik kende de finale van deze etappe nochtans niet", vertelt Evenepoel.

"We hebben de rit enkel kunnen bekijken op Veloviewer. Maar ik wist wel waar ik mijn aanval moest plaatsen, namelijk op het lastigste stuk van de klim. En dat deed ik."

 

"Ik voelde me de hele dag vrij goed. Ook op het einde en ik had nog iets in mijn benen om een aanval te lanceren. Ik ging voluit tot boven, daarna was het een kwestie van het tempo vast te houden tot de finish."

Nu kan ik direct op mijn beste niveau koersen. Dat wist ik zelf en de ploeg ook.

Remco Evenepoel

Voor Evenepoel valt die zege zo vroeg op het jaar niet uit de lucht. "Vorig jaar moest ik met veel twijfels beginnen aan mijn seizoen, nu kan ik direct koersen op mijn beste niveau. Dat wist ik zelf en de ploeg ook."

 

"Op de trainingen van de laatste weken kon ik mijn beste waardes voorleggen", onthult Evenepoel.

 

"Dit is de eerste zege voor de ploeg, ik hoop dat het team nu vertrokken is. Morgen hopen we te scoren met Fabio Jakobsen, vrijdag is het weer aan mij (met een aankomst bergop op een steile grindstrook)."

Evenepoel schoot op het juiste moment weg op 4,7 km van de streep.

De reactie van Remco Evenepoel: "Dit is de perfecte start"