Lotte Kopecky zit bij topteam: "Als ik de Ronde win, rijd ik daarna met plezier in dienst"

Lotte Kopecky met naast haar de Nederlandse Demi Vollering.

Belgisch kampioene Lotte Kopecky maakt vanaf dit seizoen deel uit van SD Worx, een van de sterkste ploegen in het vrouwenwielrennen. "We zullen vaak aan de start staan met meerdere kanshebbers. Daardoor zal er wat minder druk liggen  bij mij", zegt Kopecky op de ploegvoorstelling van de Nederlandse formatie.

Vanaf dit jaar is Lotte Kopecky ploeggenote van Chantal Blaak, Demi Vollering, Ashleigh Moolman en Marlen Reusser.

Veel grote namen samen bij SD Worx. "We zullen inderdaad vaak aan de start staan met meerdere kanshebbers. De sleutel tot succes is om het elkaar te gunnen", benadrukt Kopecky.   

 

Kopecky was het de voorbije jaren gewoon dat ze de enige kopvrouw was. "Maar voor mij hoeft dat niet. Met meerdere kopvrouwen zullen we de druk wat kunnen weghouden bij mij."

"Er zullen natuurlijk situaties zijn waarin ik mijn persoonlijke doelstellingen niet zal kunnen nastreven. Maar met de ploeg winnen is ook heel erg mooi."

"Als ik, bijvoorbeeld, de Ronde van Vlaanderen zou winnen, dan rijd ik in alle andere koersen met plezier in dienst."

In de Ronde van Vlaanderen hangt heel veel af van het koersverloop. Nu ik bij deze ploeg rijd, is dat alleen maar een voordeel.

Lotte Kopecky

"Liever de Ronde winnen dan Parijs-Roubaix"

In haar programma liggen de accenten op de voorjaarsklassiekers en de eerste Tour de France voor vrouwen.

"Ik begin mijn seizoen in de Omloop Het Nieuwsblad, een week later rijd ik de Strade Bianche. Daarna volgt een relatief rustig tussenstuk", vertelt Kopecky.

 

Kopecky wil daarna hoge ogen gooien in een mooi vierluik: Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

 

"Ik zou liever de Ronde van Vlaanderen winnen dan Parijs-Roubaix", zegt Kopecky als ze voor het dilemma gesteld wordt.

 

"In de Ronde van Vlaanderen hangt heel veel af van het koersverloop. Nu ik bij deze ploeg rijd, is dat alleen maar een voordeel."

 

"En nu hopen dat ik dit jaar wat minder mechanische pech heb dan vorig jaar", besluit Kopecky.

Kopecky: "De ploeg hangt heel goed samen, het respect is groot"