1
1

KV Kortrijk-fans reageren zich af op stewards, match werd even gestaakt

wo 2 februari 2022 20:47

KV Kortrijk-Antwerp is in mineur geëindigd. Bij de 0-2 van Antwerp in de 91e minuut had een deel van de KVK-aanhang er genoeg van. Zij verlieten hun stekje achter het doel en trokken richting de hoofdtribune. Daar uitten ze hun frustraties op enkele stewards. De scheidsrechter stuurde beide ploegen tijdens de extra tijd naar binnen.

De inhaalwedstrijd tussen KV Kortrijk en Antwerp is al een tijdje voer voor controverse.

KVK ging rond de kerstperiode niet akkoord met het goedgekeurde uitstel op vraag van Antwerp en was ook niet te spreken over de beslissing dat het bij de herneming vanavond zijn wintertransfers niet mocht opstellen.

In een potige wedstrijd was KVK ook nog eens op weg naar een nederlaag en net na de 0-2 in de toegevoegde tijd kookten de potjes van tientallen thuissuporters over.

Ze trokken richting de hoofdtribune om verhaal te halen en duwden enkele stewards hardhandig tegen de grond.

Volgens onbevestigde berichten werden ze geprovoceerd door Antwerp-fans die in het stadion aanwezig waren.

Scheidsrechter Jasper Vergoote stuurde beide teams ruim 5 minuten naar binnen, maar na het triestige schouwspel konden de overbodige minuten alsnog gespeeld worden.