Kim Meylemans nog steeds in quarantaine ondanks 3 negatieve tests: "Geen reden voor"

Kim Meylemans voor haar vertrek naar China.

Skeletoni Kim Meylemans verblijft nog altijd in een quarantainehotel in Peking, waar vrijdag de Olympische Winterspelen van start gaan. Hoewel de Belgische intussen al 3 negatieve coronatesten kan voorleggen, is ze nog steeds niet vrijgelaten.

Kim Meylemans testte zondag bij aankomst in Peking positief, wellicht het gevolg van een coronabesmetting rond Nieuwjaar. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hoopt dat ze nog kan deelnemen aan de Winterspelen en heeft een formeel verzoek ingediend bij het Medical Expert Panel van het Organisatiecomité.

Meylemans heeft intussen al 3 keer een negatieve test afgelegd, maar zit desondanks nog altijd opgesloten in een quarantainehotel in Peking. Op Instagram laat ze haar frustraties de vrije loop.

"Ik ben nu 3 keer op een rij negatief getest. En toch word ik niet vrijgelaten", schrijft ze. "Ik zit nu al 72 uur in isolatie. Ze willen me later vandaag opnieuw testen. Dus waarschijnlijk zit ik opnieuw een dag vast en daar is absoluut geen reden voor."

Kim Meylemans mist woensdag de eerste sleetraining op de olympische skeletonbaan in Yanqing. "Ik heb nochtans meer dan bewezen dat ik perfect gezond ben en geen gevaar vorm voor andermans gezondheid. Ik dacht dat de mentale gezondheid van de atleten een prioriteit was na Tokio 2020?!?", klinkt het moedeloos.

"We voelen enorm mee met Kim", reageert BOIC-woordvoerder Matthias Van Baelen. "We zijn dan ook volop bezig met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Beijing 2022 en de Chinese autoriteiten om Kim zo snel mogelijk weer in het olympisch dorp te krijgen."