meest recent

Favoriet Senegal bereikt finale Afrika Cup, Charleroi-doelman Koffi weggedragen op brancard

wo 2 februari 2022 21:57

In de Afrika Cup is de eerste finalist bekend. Senegal zette Burkina Faso opzij met 1-3. Bij Charleroi maken ze zich zorgen om doelman Koffi, die na een botsing met Kouyaté van het veld gedragen werd.

Tien minuten voor de rust kwam het tot een harde botsing tussen Burkina Faso-doelman Hervé Koffi en Senegal-middenvelder Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht).

Koffi, ook doelman van Charleroi, kon de strijd niet meer vervolgen en werd weggedragen op een draagbaar.

"Momenteel zijn er geen aanwijzingen dat hij een ernstige blessure heeft opgelopen", vertelde bondscoach Kamou Malo (Burkina Faso) na de wedstrijd.

"Wel worden er momenteel bijkomende onderzoeken gedaan om ons gerust te stellen. Voetbal is een contactsport. Iedereen heeft de actie gezien. Daar waren geen kwade bedoelingen bij."

Na 36 minuten zat de halve finale van Koffi er al op.

Mané is van goudwaarde voor Senegal

De match zelf dan. Nadat de VAR 2 gefloten strafschoppen voor Senegal ingetrokken had, brak PSG-verdediger Abdou Diallo de ban met een goal in de 70e minuut.

Sadio Mané bood de 0-2 op een dienschoteltje aan en zette zichzelf ook nog op het scorebord. Tussendoor pikte Burkina Faso ook een goaltje mee.

Zondag doet Senegal na 2 verloren finales een gooi naar een eerste eindzege op de Afrika Cup. Tegen de winnaar uit het duel Kameroen-Egypte. De verliezer speelt zaterdag de kleine finale tegen Burkina Faso.