Chantal van den Broek - Blaak bedenkt zich over pensioen en blijft renster tot eind 2024

Chantal van den Broek – Blaak blijft nog wat langer bij Team SD Worx.

Chantal van den Broek - Blaak is teruggekomen op haar beslissing om na het voorjaar te stoppen als profwielrenster. De Nederlandse van SD Worx verlengt haar contract tot eind 2024. "Mijn leven zag er op het moment van mijn beslissing helemaal anders uit", reageert de voormalige wereldkampioene.

Chantal van den Broek - Blaak is nog niet uitgefietst. De 32-jarige renster blijft nog zeker 3 jaar actief in het peloton. Al heeft ze aangegeven dat ze door haar kinderwens mogelijk een periode op non-actief zal staan.

 

Chantal Blaak maakte in de eerste coronagolf in 2020 de keuze om te stoppen met fietsen. “Mijn leven zag er op dat moment heel anders uit”, reageert de Nederlandse op de website van SD Worx. 

 

“Mijn man Lars had een burn-out. Ik besefte dat familie en gezondheid veel belangrijker zijn dan wat dan ook. En sport stelt dan ineens niets meer voor. Ik heb toen besloten om een punt achter mijn wielercarrière te zetten.”

 

“Maar nu, bijna 2 jaar later, is Lars weer volledig hersteld en ziet ons leven er weer ”normaal” uit", gaat ze verder. "Ik merk nu dat ik nog niet klaar ben met de sport. Ik hou van topsport en vind het koersen nog leuk. Daarenboven ben ik nog op een goed niveau."