Vlogger Bas Tietema wordt profrenner bij Bingoal-Pauwels Sauzen-WB

Opvallend nieuws uit de wielerwereld: de Nederlandse vlogger Bas Tietema zal vanaf dit seizoen in het wielerpeloton te bewonderen zijn. "Maandenlang heb ik met heel veel plezier keihard getraind om weer een echte wielrenner te worden", zegt de 27-jarige Tietema.

Als vlogger maakt Bas Tietema populaire content voor wielervolgers. Zo reed de Nederlander al met een stadsfiets de Mont Ventoux op. En liet hij renners in een Tour-etappe tegen elkaar strijden in een wheelie-contest. 

 

Maar profwielrenner worden is zijn grootste stunt. De 27-jarige Tietema stond vroeger te boek als een wielertalent en eindigde in 2014 derde in Parijs-Roubaix voor beloften. Een huidallergie maakte een einde aan zijn carrière.

 

"Maandenlang heb ik met heel veel plezier keihard getraind om weer een "echte" wielrenner te worden", schrijft Tietema.

"Daarom ben ik ook enorm trots om jullie te kunnen vertellen dat ik dit jaar profwielrenner zal worden bij Bingoal-Pauwels Sauzen-WB. Ik zal jullie meenemen in dit mooie avontuur."

Tietema maakte in de Tour al een vlog over Tour-reporter Maarten Vangramberen.

"Bas maakte sneller progressie dan verwacht"

Bij Bingoal-Pauwels Sauzen-WB komt Tietema terecht bij een Belgische wielerploeg die deelneemt aan bijna alle voorjaarsklassiekers.

 

Ploegmanager Christophe Brandt is onder de indruk van de progressie van Tietema. "We kwamen met elkaar in contact omdat Bas in zijn vlogactiviteiten ondersteund wordt door Bingoal, onze hoofdsponsor."

 

"Deze winter trok Bas al op stage met onze ploeg naar Spanje. Hij heeft al hard gewerkt en verlangt enorm om weer zijn hoogste niveau te bereiken."


"Bas maakte sneller progressie dan verwacht. De komende weken zal hij zijn debuut maken (in de Ronde van Antalya, 10-13 februari)."

Tietema heeft maandenlang in het geheim gewerkt om zijn droom te kunnen realiseren

Bingoal-Pauwels Sauzen-WB heet Bas Tietema welkom

Bekijk enkele vlogs van Bas Tietema en zijn vrienden