Sandrine Tas is onder de indruk: "Dacht wel dat de Chinezen er iets speciaals van gingen maken"

Sandrine Tas mag op haar 26e voor het eerst deelnemen aan de Olympische Winterspelen. De schaatsster heeft de eerste dagen in Peking al haar ogen uitgekeken. "Ik vind het helemaal prachtig."

Sinds woensdag zit Sandrine Tas in Peking. Ze kon er al kennismaken met het olympische dorp en werkte haar eerste trainingen af in de schaatshal.

 

"Alles is hier heel groot, maar wel goed georganiseerd. Ik vind het helemaal prachtig", is Tas duidelijk onder de indruk. "Ik heb ook een mooie kamer en een goed bed. Ik ben hier gelukkig."

 

"De schaatshal is enorm groot. Ik heb nog nooit op zo'n gigantische ijsbaan geschaatst. Al had ik zoiets wel verwacht. Ik had een voorgevoel dat de Chinezen er iets speciaals van gingen maken. En dat hebben ze zeker gedaan."

 

Volgens Tas is de olympische ijsbaan nochtans niet geweldig snel. "Het is niet zoals een Thialf of Salt Lake City. Maar voor mij maakt dat niet uit. Het ijs is vlak, er zijn geen bulten. En tegen volgende week is het misschien al sneller."

Eerste Winterspelen voor schaatsster Sandrine Tas: "Zo enorm groot!"

Schrik voor corona? "Ik voel me veilig en ontspannen"

Terwijl Sandrine Tas al een weekje kon genieten in het olympische dorp werd haar collega Kim Meylemans na een positieve test naar een quarantainehotel afgevoerd. "Dat doet je wel eens nadenken, maar het is niet zo dat ik daarom op mijn ongemak ben."

 

"Ik voel me hier veilig en ontspannen. Het closed loop-systeem (waarbij atleten en niet-atleten uit elkaar worden gehouden) lijkt te werken. Al moet je toch nog altijd voorzichtig zijn."

 programma Sandrine Tas
maandag 7 februari 1.500 meter 29e in 2'03"39 verslag
zondag 13 februari 500 meter 28e in 39"37 verslag
donderdag 17 februari 1.000 meter 28e in 1'18"79 verslag
zaterdag 19 februari massastart