Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel gelooft zijn ogen niet: "Ligt de aankomst op zo'n slechte gravelweg?"

De renners van Kern Pharma waagden zich op verkenning wel aan de slechte gravelweg.

Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) blaast morgen zijn seizoen op gang in de Ronde van Valencia. Met een spectaculaire aankomst in de 3e etappe. "Tijdens de verkenning konden we niet geloven dat we zo'n slechte gravelweg moesten opdraaien", zegt Evenepoel.

"We zijn het al gewoon dat we in Spanje soms spectaculaire aankomsten voorgeschoteld krijgen. Ik denk dat ze het deze keer nog spektakelrijker wilden maken."

 

Remco Evenepoel heeft het over de 3e etappe in de Ronde van Valencia. De finish ligt boven op een klim van 5,5 kilometer, waarvan de laatste 3 kilometer onverhard zijn.

 

"Tijdens de verkenning van die etappe, hebben we de aankomst nooit gezien", bekent Evenepoel.

 

"We zagen wel de top van de berg liggen. Maar we konden niet geloven dat we een gravelweggetje moesten opdraaien waarvan de staat zo slecht was. Er lagen grote stenen op de weg."

 

"We dachten dat het een foutje was in onze routeplanner. Maar blijkbaar was die toch juist. Het wordt een mountainbike-etappe."

Remco Evenepoel zag vorig jaar sterretjes op de gravelwegen van de Giro.

"Of ik ernaar uitkijk? Waarom niet?"

Goede ervaringen heeft Evenepoel niet aan gravelwegen. In de Giro vorig jaar kreeg hij een klop van de hamer in de gravel-etappe naar Montalcino.

Kijkt hij er wel naar uit om aan te komen op zo'n gravelstrook? "Waarom niet? Het is altijd iets speciaals."

 

"Het verschil is nu wel dat die gravelstrook aan het einde van de rit komt. De klim is ook vrij steil (10 procent gemiddeld). Het zal voor mooie tijdsverschillen zorgen."

rittenschema
        winnaar leider
rit 1 2/02 Les Alqueries - Torralba del Pinar 167 km    
rit 2 3/02 Betera - Torrent 172 km    
rit 3 4/02 Alicante - Antenas del Maigmo 155 km    
rit 4 5/02 Orihuela - Torrevieja 193 km    
rit 5 6/02 Paterna - Valencia 92 km