Oostenrijkse schansspringfavoriete Marita Kramer wordt genekt door coronabesmetting

Marita Kramer zal niet naar een medaille zweven.

De Oostenrijkse schansspringster Marita Kramer moet definitief een kruis maken over haar olympische deelname. De Oostenrijkse skibond bevestigde dat de leidster in de wereldbeker voor de tweede keer positief heeft getest op het coronavirus.

Marita Kramer leverde afgelopen weekend een eerste positieve test af en kreeg dinsdag opnieuw slecht nieuws. 

 

Omdat de competitie voor vrouwen op de normale schans zaterdag al op het programma staat, kan de Oostenrijkse nooit op tijd de vier verplichte negatieve testen voorleggen die nodig zijn in China na een coronabesmetting.

 

"Onze grootste vrees is uitgekomen. Wereldbekerleidster Marita Kramer kan niet deelnemen in Peking vanwege positieve coronatesten, hoewel ze zich fit en klaar voelt", tweette de federatie, die Lisa Eder aanduidde als vervangster voor Kramer. 

 

De 20-jarige Kramer domineerde dit seizoen de Wereldbeker met zeven overwinningen en nog drie podiumplaatsen in twaalf wedstrijden. Ze was dé favoriete voor olympisch goud.