Bekervoetbal: vanavond Gent-Club Brugge, kijk morgen naar Eupen-Anderlecht

Gent-Club Brugge kunt u live volgen met tekst en op Radio 1, donderdag doen we daar nog live beeld bij.

Tussen al het competitiegeweld door staan deze week de halve finales van de Beker van België voetbal op het programma. Vanavond is er AA Gent-Club Brugge, morgen zendt Sporza Eupen-Anderlecht uit. Het gaat om de heenmatchen, de terugmatchen zijn begin maart. 

Opvallend is dat Gent en Club elkaar 2 keer treffen in 4 dagen: vandaag gaat Club Brugge naar de Ghelamco Arena, zondag komt AA Gent naar Jan Breydel voor de competitie.

Gent haperde de voorbije weken in zijn jacht op Play-off I met 4 op 15 - het won nog niet in 2022. Het denkt nog steeds met plezier terug aan het vorige bezoek van de buur uit Brugge, de 6-1 eind augustus, maar de situatie is nu helemaal anders.

De mindere reeks van Gent was deels te wijten aan een rist afwezigen. In dat opzicht is de mogelijke terugkeer van goudhaantje Tarik Tissoudali goed nieuws. Die ligt sinds zondag immers met Marokko uit de Afrika Cup. In de kwartfinale tegen Standard eind december was Tissoudali met twee goals nog beslissend.

Bij Club Brugge mikken ze na de Europese exit op de dubbel. Het is van 2015 geleden dat Club nog eens de beker won.

Kijk naar Eupen-Anderlecht op Sporza

Voor Anderlecht is een beker al van 2008 geleden (3-2 tegen AA Gent), Eupen stond nog nooit in de bekerfinale. Vorig jaar waren de Duitstalige Belgen ook halvefinalist, maar was Standard te sterk.

Voor de trotse recordkampioen is een Europees ticket na enkele magere jaren opnieuw een absolute must en dan is de beker de kortste weg naar Europa.

Over 2 duels is Anderlecht altijd favoriet tegen de nummer 14 van de Jupiler Pro League, maar de 0 op 6 tegen Cercle en Union in de competitie deden het vertrouwen geen goed. Alsof het lot ermee speelt, ontmoeten de 2 ploegen elkaar over 4 dagen ook opnieuw: dan komt Eupen naar Anderlecht.

De heenmatchen vangen allebei om 20.45 u. aan. U kunt beide duels live volgen op Sporza: met tekst en op Radio 1. Eupen-Anderlecht zenden we ook uit op Canvas en in onze livestream op site/app.

De terugmatchen worden over een maand gespeeld: Club Brugge-AA Gent op 2 maart en Anderlecht-Eupen op 3 maart.