Ga naar de inhoud

"Als Joe Burrow de Super Bowl wint, is de nieuwe Tom Brady misschien wel opgestaan"

Joe Burrow wordt een grote toekomst toegedicht.

NFL-icoon Tom Brady heeft op zijn 44e een punt achter zijn carrière gezet. "Op zijn 44e speelde hij beter dan op zijn 23e", zegt NFL-commentator Jürgen Nijs van Eleven Sports. "Ik denk dat zijn vrouw hem heeft kunnen overtuigen om te stoppen."

Waarom is Tom Brady de grootste aller tijden in de NFL?

 

Tom Brady, de bekendste American Football-speler, stopt ermee. Maar is de 44-jarige Brady echt wel de grootste aller tijden?

"Dat is altijd moeilijk te zeggen. Elk tijdperk in de NFL is anders", vertelt NFL-volger Jürgen Nijs in De Wereld Vandaag.

 

"Maar Brady heeft over verschillende tijdperken heen succes geboekt. Hij won 7 keer de Super Bowl en werd 5 keer verkozen tot MVP. Je mag hem dus zeker de grootste aller tijden noemen."

Wat was het geheim achter zijn succes?

 

"Op zijn 44e speelde Brady beter dan op zijn 23e", zegt Nijs.

 

"Brady is sneller geworden en ziet er nu sportiever uit dan toen. Precies alsof hij ergens een bron van eeuwige jeugd heeft gevonden."

Maar het echte geheim achter het succes van Brady behelst veel meer. "Het is een combinatie van talent, doorzicht en discipline. Brady verzorgde zijn lichaam als een tempel."

Waarom stopt Brady er nu mee?

 

"Ik denk dat zijn vrouw Gisèle Bündchen hem heeft kunnen overtuigen", zegt Nijs.

"Na de uitreiking van de Super Bowl-trofee op Tamba vorig jaar, vroeg Gisèle hem: "Wat wil je nu nog meer bereiken?""

 

"Brady vroeg toen aan zijn kinderen of ze gelukkig waren. Er kwam geen antwoord. "Ik ben gelukkig", zei Brady toen zelf."

 

"Maar misschien is hij dan toch beginnen na te denken en wil hij nu tijd aan zijn gezin besteden." 

Tom Brady en zijn vrouw (topmodel) Gisèle Bündchen.

Staat er een nieuwe NFL-ster klaar om de fakkel over te nemen?

 

"Tijdens de Super Bowl van vorig jaar werd Patrick Mahomes, de quarterback van de Kansas City Chiefs, al de "little GOAT" genoemd."

 

"Ook hij is net als Brady een quarterback met een heel eigen stijl. Hij is nooit echt aan banden te leggen."

 

"Als Mahomes zijn lichaam blijft verzorgen zoals hij nu bezig is, zou hij wel eens de volgende grote NFL-ster kunnen worden."

 

"Maar ook Joe Burrow (Cincinnati Bengals) kan de fakkel overnemen. In zijn 2e NFL-seizoen mag hij al naar de Super Bowl gaan. Als Burrow de Super Bowl wint, is de volgende Tom Brady misschien wel opgestaan."

Wordt Joe Burrow de nieuwe NFL-ster?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.