Wie is Lotto-talent Arnaud De Lie? "Een nuchtere boerenzoon die meer kan dan sprinten"

De 19-jarige Arnaud De Lie voelt zich al in zijn sas tussen de grote jongens.

In zijn 3e koers als prof was het meteen bingo voor Arnaud De Lie. Wie is die 19-jarige ruwe diamant? "Arnaud is een machtsmens die met zijn voetjes op de grond staat", zegt Lotto-ploegleider Kurt Van de Wouwer.

Arnaud De Lie:

  • 19 jaar
  • Neoprof
  • geboren: Bastenaken
  • Sprinter/klassieker-renner
  • Belangrijkste zeges bij de jeugd: BK voor junioren, Omloop het Nieuwsblad voor beloften en La Philippe Gilbert (een zware juniorenkoers)
  • Al 1 profzege: de Trofeo Playa de Palma (op Mallorca)

"Een sterke beer. Een winnaarstype. Een machtsmens", zo omschrijft Kurt Van de Wouwer raspaardje Arnaud De Lie.

 

Thomas De Gendt en ploegbaas John Lelangue hadden het enkele weken geleden al aangekondigd. "De Lie zal er meteen staan en meedoen voor de zege."

 

"Onverwacht was zijn zege op Mallorca zondag niet", zegt Van de Wouwer. "We weten dat hij een winnaar is."

 

"Arnaud won vorig jaar 10 wedstrijden voor ons bij de beloften. Het is mooi om te zien dat hij ook al zo snel bij de profs proeft van een zege."

Het is niet omdat De Lie al zo vroeg wint tussen de profs dat we de lat nu hoger gaan leggen

Kurt Van de Wouwer (ploegleider Lotto-Soudal)

Wat voor soort renner is De Lie? "Arnaud is explosief, maar hij kan meer dan enkel sprinten. Ook de Vlaamse koersen moeten perfect in zijn kraam passen."

 

"Maar het is niet omdat hij al zo vroeg wint tussen de profs dat we de lat nu hoger gaan leggen", verzekert Van de Wouwer.

 

"We moeten met Arnaud vooral blijven mikken op de kleinere wedstrijden. Dan denk ik aan de GP Monseré en Le Samyn."


"Ook laten we Arnaud al meerijden in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. In die WorldTour-koersen zal hij vooral ervaring opdoen voor in de toekomst."

 

Aan een grote ronde zoals de Vuelta denken ze bij Lotto-Soudal nog niet meteen. "Dat kunnen we op het einde van het jaar misschien bekijken. Hij is nog maar 19. Een debuut in een grote ronde kan perfect volgend jaar."

Het programma van Arnaud De Lie in het voorjaar

"Wallonië kan een talent als De Lie zeker gebruiken"

Volgens Van de Wouwer staat er ook een heel goede kop op De Lie. "Door die vroege zege zal Arnaud misschien extra druk krijgen, maar daar zal hij niet onder lijden."

 

"Arnaud is een boerenzoon. Een nuchtere jongen. Zijn ouders hebben hem met zijn voetjes op de grond opgevoed. Hij staat ook stevig in zijn schoenen."

 

Met De Lie staat er ook eindelijk nog eens een Waals talent op. "Dat kan Wallonië gebruiken, zeker nu Philippe Gilbert er op het einde van het seizoen mee ophoudt."

"In Wallonië is het talent helaas niet zo dikgezaaid. Voor ons en voor het Belgische wielrennen is het een heel goede zaak dat er een goede Waalse renner zit aan te komen."