Dit waren de belangrijkste transfers in binnen- en buitenland op Deadline Day

Een koele transferwinter, maar toch weer een hete deadline day met een pak deals. Wat waren de belangrijkste handtekeningen in binnen- en buitenland? Hieronder een overzicht.

De deals in België

Twee aanwinsten voor Club en recordtransfer verhuurd

Club Brugge sloeg twee keer toe op Deadline Day met de komst van Denis Odoi en Sargis Adamyan. Op uitgaand vlak vond het een oplossing voor recordtransfer Kamal Sowah, die op uitleenbasis naar AZ trok. Ook de deals van Ignace Van der Brempt (naar Salzburg) en Youssouph Badji (naar Charleroi) werden gefinaliseerd.

Adrien Trebel geraakt eindelijk weg uit gouden kooi

De boekhouder van Anderlecht zal (even) blij zijn. De dure Adrien Trebel vertrok op uitleenbasis naar het Zwitserse Lausanne.

Racing Genk laat zomeraanwinsten alweer gaan

Twee opvallende vertrekkers bij Racing Genk. Zomeraanwinsten Iké Ugbo (op uitleenbasis naar Troyes) en Carel Eiting (contract ontbonden, nu bij Huddersfield) zochten alweer andere oorden op. Ook Benjamin Nygren (Nordsjaelland) nam definitief afscheid van Genk.

Van links naar rechts: Ugbo, Eiting en Nygren.

Droomtransfer Deniz Undav officieel

Misschien wel de strafste, maar wel pas eentje voor komende zomer. Deniz Undav van revelatie en leider Union verzekerde zich nu al van een droomtransfer naar de Premier League voor komende zomer.

De deals in het buitenland

Christian Eriksen is weer profvoetballer

Christian Eriksen gaat weer aan de slag in de Premier League. Na zijn hartstilstand op het EK van afgelopen zomer, werkte de Deen aan zijn terugkeer op het hoogste niveau. 

 

De middenvelder vindt onderdak bij Brentford, waar hij voor de rest van het seizoen zijn talent mag tentoonstellen.

Saga rond Aubameyang in Barcelona

Op een zijspoor bij Arsenal, dus Aubameyang moest op eigen houtje andere oorden opzoeken. De Gabonees beproefde zijn geluk bij FC Barcelona en tekende een contract voor een uitleenbeurt van een halfjaar met optie voor een extra jaar bij de Catalaanse grootmacht, ook al moet Barcelona de transfer nog altijd afronden en dus aankondigen.

Dele Alli trekt deur van Tottenham definitief dicht

Wat lang in de lucht hing, werd pas om 20 na 1 's nachts wereldkundig gemaakt. 

 

Dele Alli verlaat Tottenham definitief. De Engelse middenvelder tekent een contract voor 2,5 jaar bij Everton.

Donny van de Beek verlost van Manchester United

Donny van de Beek is eindelijk verlost van de bank bij Manchester United. De Nederlander gaat het komende halfjaar bij Everton voetballen. Kersvers trainer Frank Lampard wou de ex-Ajacied absoluut in zijn team in de strijd om het behoud.

Newcastle United slaat nog 2 keer toe

Newcastle United heeft heeft het verdedigende compartiment tweemaal versterkt vlak voor de deadline. Centrale verdediger Dan Burn komt voor een slordige 15 miljoen euro over van Brighton, Aston Villa verhuurt linksachter Matt Target voor een halfjaar aan de club uit Noord-Engeland.