Dimitri Van den Bergh krijgt geen uitnodiging voor Premier League Darts

Dimitri Van den Bergh staat niet tussen de 8 sterren voor de Premier League.

Dimitri Van den Bergh heeft geen ticket kunnen bemachtigen voor de Premier League Darts. Joe Cullen, die net de Masters op zijn naam heeft gezet, kreeg wel een plekje bij de acht grote namen.

Het WK darts was op een grote teleurstelling uitgedraaid voor Van den Bergh, dus moest hij wel op de Masters indruk maken. Maar hij verloor in de achtste finales na een nagelbijter tegen titelverdediger Jonny Clayton.

 

Van den Bergh grijpt zo naast een ticket voor de Premier League Darts. In 2021 mocht onze landgenoot wel deelnemen aan de prestigieuze competitie. Toen kon hij zich in een beslissend duel tegen Clayton net niet plaatsen voor de play-offs en eindigde hij als 5e.

 

Joe Cullen haalde op het nippertje wel de achtkoppige selectie van de Premier League. Minder dan 24 uur na zijn eerste titel op de Masters kreeg hij een uitnodiging in de brievenbus.

 

Ook nummer 1 van de wereld Gerwyn Price, die de editie van 2021 miste door een coronabesmetting, en verliezend WK-finalist Michael Smith keren terug in de competitie. Uiteraard zijn ook wereldkampioen Peter Wright, vijfvoudig winnaar Michael van Gerwen en titelverdediger Jonny Clayton erbij.

 

Ex-winnaars James Wade en Gary Anderson kregen ook de voorkeur op Dimitri van den Bergh. Ze strijden van 3 februari tot 26 mei voor een prijzenpot van 1 miljoen pond.

Nieuw format

De Premier League zit in 2022 in een nieuw jasje. De acht deelnemers werken in totaal 16 mini-toernooien af in Engeland, Ierland, Duitsland en Nederland. 

 

Elke speelronde staan er 7 wedstrijden op het programma: 4 kwartfinales, 2 halve finales en een finale. Er wordt telkens gespeeld naar een best of 11 legs. 

 

De winnaar van een speelronde krijgt 5 punten voor het klassement (en een cheque van 12.000 euro), de verliezende finalist 3 punten en de halve finalisten krijgen er 2. De top 4 van het klassement speelt na 16 speelrondes play-offs voor de eindwinst.

 

Nog een nieuwigheid: de deelnemers gooien hun pijltjes naar een gloednieuw dartsbord. Na een samenwerking van 25 jaar met Unicorn schakelt de PDC over naar de borden van Winmau. Er waren al langer klachten over de oudere borden, die snel sleten.

De 8 deelnemers

  • Peter Wright (wereldkampioen)
  • Gerwyn Price (nummer 1 van de wereld)
  • Michael van Gerwen (drievoudig wereldkampioen en vijfvoudig eindwinnaar PL)
  • Michael Smith (verliezend WK-finalist)
  • Jonny Clayton (titelverdediger Premier League)
  • Joe Cullen (winnaar Masters)
  • Gary Anderson (tweevoudig wereldkampioen)
  • James Wade (ex-winnaar Premier League)