De zenuwslopende dag van Pierre-Emerick Aubameyang op weg naar de verlossende handtekening bij Barcelona

Pierre-Emerick Aubameyang maakt de overstap naar Barcelona.

Bijna moest hij terug op het vliegtuig stappen richting Londen. Pierre-Emerick Aubameyang ging op eigen houtje op zoek naar een contract bij FC Barcelona... en slaagde in zijn opzet. Een schets van een zenuwslopende dag in de Catalaanse hoofdstad.

De zon komt op boven Barcelona.

 

In de luchthaven van de Catalaanse hoofdstad landt een vliegtuig met daarin Pierre-Emerick Aubameyang. De Arsenal-spits is op zoek naar een uitweg bij de Londense club.

 

Onder Mikel Arteta werd de Gabonees een persona non grata. De aanvaller moest zijn aanvoerderband afgeven en werd uit de selectie gezet om disciplinaire redenen.

 

En dus is Barcelona - eeuwig op zoek naar aanvallende versterking - de droombestemming.

Van "familiebezoek" naar race tegen de klok

Wat blijkt? Huidige werkgever Arsenal heeft geen weet van Aubameyang zijn reis.

 

"Het is dan ook een familiebezoek", lacht de Gabonees zijn aanwezigheid weg met een smoes. Die "familie" lijkt verdacht veel op de voorzitter en sportief directeur bij Barcelona: Joan Laporta en Mateu Alemany.

 

Zij schuiven Aubameyang een contract voor een leenbeurt van 6 maanden onder zijn neus, maar de aanvaller heeft een probleem met het povere salaris. 

En dus moet Arsenal tussenpersoon worden. De Londense club heeft geen interesse om een deel van zijn loon uit te keren. De deal lijkt volledig op te blazen.... 


...tot de avond valt. Financieel tovenaar Alemany schotelt Aubameyang een nieuwe verbintenis voor. De ex-veelscorer van Dortmund neemt er vrede mee en trekt zijn loopschoenen aan voor een medische keuring.

 

Barcelona begint aan het nodige papierwerk, maar de tijd tikt genadeloos weg. 5 maanden na het puzzelwerk met Antoine Griezmann en Luuk de Jong flirt de club opnieuw met de deadline.

 

Klokslag middernacht: Pierre-Emerick Aubameyang is een speler van Barcelona. Hij verbreekt zijn contract met Arsenal en komt transfervrij naar het Camp Nou.

 

Een opluchting, want de Gabonees moet niet terug naar Londen met hangende pootjes.

Aan het einde kan Aubameyang kamerbreed glimlachen.