Club Brugge haalt op de valreep Denis Odoi terug naar België

Twee inkomende deals voor Club Brugge op Deadline Day - al was er eentje bijzonder nipt. Net op de valreep slaagde blauw-zwart er namelijk in om Denis Odoi (33) terug naar België te lokken. Eerder op de dag haalde Alfred Schreuder ook een oude bekende op uit de Bundesliga: aanvaller Sargis Adamyan.

Denis Odoi trekt naar Club Brugge op de slotdag van de transferperiode

Het was nagelbijten tot de laatste seconde, maar na zes jaar zien we Denis Odoi straks terug in België.

 

De flankverdediger van Fulham onderhandelde de hele dag met Club Brugge over een transfer. In de zoektocht naar een ervaren flankverdediger was blauw-zwart uitgekomen bij Odoi.

 

De ex-speler van onder meer Anderlecht en STVV vertoefde al sinds 2016 bij het Engelse Fulham. Odoi was een titularis bij de competitieleider in de Engelse tweede klasse, maar had een aflopend contract.

 

Club zag nu een opportuniteit om de 1-voudig Rode Duivel opnieuw naar ons land te halen. Hij tekende een contract tot 2024.

Schreuder haalt ook oude bekende Adamyan naar Jan Breydel

Eerder op de dag plukte de landskampioen ook al Sargis Adamyan weg bij Hoffenheim. De 18-voudig international geraakte op een zijspoor in de Bundesliga. Adamyan kwam dit seizoen niet verder dan twee basisplaatsen en 11 invalbeurten in de competitie. Daarin schoot hij één keer raak.

 

Dat Club uitgerekend bij Adamyan terechtkwam, is overigens geen toeval. Alfred Schreuder kent de spits, die ook op de flank uit de voeten kan, nog van in zijn periode als hoofdcoach bij Hoffenheim. De aanvaller schoot toen vijf keer raak, maar zag zijn opmars gestuit door een opeenvolging aan spierblessures.


Nu moet hij de landskampioen meer opties geven voorin. Buiten Bas Dost zijn er namelijk weinig andere spitsen in de selectie van Club. De landskampioen huurt Adamyan tot het einde van het seizoen, maar bedong wel een aankoopoptie.