Christian Eriksen begint aan tweede deel van zijn loopbaan bij Brentford

Het contract van Eriksen bij Inter werd een tijdje geleden ontbonden.

Christian Eriksen (29) mag zich weer profvoetballer noemen. De carrière van de Deen hing aan een zijden draadje na zijn instorting op het EK van afgelopen zomer, maar Eriksen krijgt nu als vrije speler een nieuwe kans bij Brentford. Dat is de nummer 14 in de Premier League.

Voor Christian Eriksen zal er altijd een voor en na 12 juni 2021 zijn. 

 

De Deense balkunstenaar maakte carrière bij Ajax, Tottenham en Inter, maar sinds die noodlottige EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland was zijn toekomst hoogst onzeker.

 

Eriksen werd getroffen door een hartstilstand, maar kon gereanimeerd worden op het veld. De Deense aanvallende middenvelder kreeg uiteindelijk een defibrillator en was vastberaden om terug te keren op een voetbalveld.

 

Dat zou evenwel niet meer gebeuren bij Inter, want in Italië is het verboden om met een defibrillator te voetballen.

 

De Italiaanse kampioen liet het contract van de Deen ontbinden en Eriksen - die sinds Denemarken-Finland niet meer gespeeld heeft - bouwde zijn vorm op bij onder meer Ajax in afwachting van een nieuwe transfer.

 

De deal met Brentford is vandaag geofficialiseerd. Eriksen tekent tot de rest van het seizoen bij de nummer 14 in de Premier League.

Deze week nog niet op training

"We zijn ervan overtuigd dat Christian een grote impact zal hebben op Brentford en de Premier League", zegt zijn nieuwe werkgever over het (korte) contract.

 

Eriksen zal deze week alleszins nog niet op het trainingsveld staan. Hij vertoeft nog in Nederland, waar hij dus aan zijn conditie werkte en ook gevaccineerd werd tegen het coronavirus. De Engelse coronaregels houden hem dan ook nog even in Nederland.