Ga naar de inhoud

"Maar eerst kampioen worden": Undav trekt op einde seizoen naar Brighton

Deniz Undav heeft zijn bloedvorm bij Union nu al verzilverd. De topschutter trekt na dit seizoen naar Brighton & Hove Albion, dat met Tony Bloom dezelfde voorzitter heeft als de Brusselse traditieclub.

Van de Duitse derde klasse naar de Premier League.

 

Het is het parcours dat Deniz Undav op twee jaar zal afgelegd hebben. Union kondigde namelijk aan dat de aanvaller op het einde van dit seizoen naar het Engelse Brighton & Hove Albion trekt.

 

Een lucratieve deal wordt dat sowieso. Vorig jaar plukte Union de prijsschutter gratis weg bij de Duitse derdeklasser SV Meppen. Nadien zorgde hij er mee voor dat de Brusselaars naar eerste klasse promoveerden en nu is hij met 18 goals een cruciale schakel in het sprookje van Union.

 

Undav tekende een contract tot 2026.

 

"Maar eerst is er nog wat werk te doen in Brussel", tweette Union met een veelzeggende knipoog.

 

Ook spitsbroeder Dante Vanzeir had nog een boodschap voor Undav: "Ik denk dat je het fantstisch zult doen in de Premier League. De scheidsrechters zullen niet snel fluiten als ze je lichaam zien. Maar eerst wil ik kampioen worden met jou, anders laat ik je niet gaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.