Ga naar de inhoud

Na de paniek, de opluchting: biatleet Thierry Langer is fit voor Peking: "Het komt goed"

Thierry Langer reist maandag af naar Peking.

België stuurt zowaar 5 biatleten én een estafetteploeg bij de mannen naar de Winterspelen in Peking. Maar voor Thierry Langer, een van de sterkhouders van die ploeg, was het bang afwachten of hij op tijd fit zou geraken na een voetbreuk.

Thierry Langer legt belangrijke test af voor Winterspelen

Het was meer dan een domper voor Thierry Langer eind december. In de laatste rechte lijn richting de Winterspelen in Peking liep hij een voetbreuk op. Afgelopen week legde een beslissende test af en Sporza was erbij.

 

"Dit is de eerste keer op de sneeuw", vertelt de biatleet aan onze reporter Gert Gommé. "De skischoenen heb ik al een keer gepast, om te kijken of het ging. Vandaag probeer ik voor de eerste keer om weer te langlaufen."

 

"We zijn nu bijna 5 weken na de operatie en er zit een schroef in mijn voet. In eerste instantie was er wel een beetje paniek, omdat ik niet wist wat de gevolgen zouden zijn van een voetbreuk en hoe lang de revalidatie zou duren. Maar de dokters en kinesisten vertelden me dat het kantje boord zou worden, maar dat het wel mogelijk was."

Ik moet de komende dagen nog wat wennen, maar het liep goed. Ik heb veel vertrouwen dat het goed komt voor Peking.

Thierry Langer

En het is Langer ook gelukt. "Ik moet de komende dagen nog wat wennen, maar het liep goed. Ik heb veel vertrouwen dat het goed komt voor Peking en dat ik mijn trainingen nog zoals gepland kan afwerken."


Langer stapt maandag het vliegtuig op richting China. Hij komt sowieso aan de start van de estafette, de sprint (10km en 2x schieten) en het individuele nummer (20 km en 4x schieten). Als hij de top 60 haalt in de sprint, mag hij ook in de achtervolging over 12,5km starten.


"Voor mijn blessure hoopte ik op een plaats bij de top 30. Want ik zou graag ook aan de start van de massastart komen." Langer mikt hoog, want slechts 30 biatleten mogen daaraan deelnemen: de top 15 uit de WB-stand en de olympische medaillewinnaars in Peking, aangevuld met de best presterende biatleten op de Winterspelen.