Emotionele Joe Cullen wint met Masters eerste grote toernooi en draagt zege op aan overleden moeder

Joe Cullen

In zijn eerste grote finale heeft Joe Cullen meteen toegeslagen. De Engelsman was in de finale van de Masters of Darts beter dan zijn landgenoot Dave Chisnall. Het is nu afwachten wie nog een uitnodiging krijgt voor de Premier League. 

Er stond veel op het spel in de finale van de Masters voor zowel Joe Cullen als Dave Chisnall. Allebei konden ze hun eerste grote toernooi winnen en dat zou een revanche zijn nadat ze allebei op het WK sneuvelden in de derde ronde.

 

Cullen sloeg de eerste kloof, Chisnall knokte terug, maar Cullen speelde regelmatiger en leek op weg naar zijn grootste zege bij 9-6 en 10-7. Maar de zenuwen speelden hem duidelijk parten en hij miste de ene "match dart" na de andere.

 

Gelukkig voor Cullen kreeg hij nog een elfde kans en dat was de goeie. Met een dubbel 18 gooide hij zich naar zijn eerste Major-zege. Het was een emotioneel moment voor de 32-jarige Cullen, hij verloor zijn moeder aan kanker in oktober.

 

Tijdens het interview na de finale kwam zijn vader ook op het podium en kon Cullen zijn tranen niet meer bedwingen toen hij de overwinning opdroeg aan zijn overleden moeder. Nu is het voor Cullen, de nummer 11 van de wereld, bang afwachten of hij ook een uitnodiging krijgt voor de prestigieuze en lucratieve Premier League. Die begint volgende week.

Zo verliep de finale