Driepunter van Klay Thompson bezorgt Golden State winst in topper tegen Brooklyn Nets

Klay Thompson had een belangrijk aandeel in de zege van de Warriors.

Spektakel in San Francisco. De topper tussen de Golden State Warriors en de Brooklyn Nets leverde het verwachte vuurwerk op. De ploegen hielden elkaar tot in de slotseconden in evenwicht, tot Klay Thompson een cruciale driepunter maakte.

"Dit gevoel heb ik gemist", reageerde Klay Thompson na zijn beslissende worp tegen Brooklyn. Na 2,5 jaar van afwezigheid door blessures draait de Amerikaan weer volledig mee op het hoogste niveau.

 

En of de Golden State Warriors hun toppers nodig hadden tegen de ploeg uit Brooklyn. Met nog 12 seconden op de klok, was het verschil tussen beide teams 2 schamele puntjes.

 

Bij een 103-104-stand achtte Thompson zijn moment gekomen. Met een cruciale "splash", goed voor drie gouden punten, begeleidde hij de thuisploeg naar de overwinning: 106-110.

 

Voor de Nets - die Kevin Durant missen - is het de 4e nederlaag op rij, waardoor het team wegzakt naar plaats 6 in het oosten. Golden State wint zijn 5e wedstrijd op rij en houdt zo de Phoenix Suns in het vizier.

Toronto Raptors verrassen leider Miami

In de Eastern Conference heeft Miami een verrassende nederlaag geleden tegen Toronto. De Canadese ploeg zette 3 quarters naar zijn hand en trok de overwinning over de streep: 124-120.

 

Miami Heat, de leider in het oosten, ziet zo de Chicago Bulls en Philadelphia 76ers dichterbij sluipen in de stand.

Resultaten van afgelopen NBA-nacht:

  • Boston - New Orleans: 107-97
  • Indiana - Dallas: 105-132
  • Sacramento - Philadelphia: 101-103
  • Toronto - Miami: 124-120
  • Washington - Memphis: 95-115
  • Brooklyn - Golden State: 106-110