Wereldkampioen Joran Wyseure door het dolle heen: "Ik doe deze trui nooit meer uit"

Wereldkampioen Wyseure met zijn nagelnieuwe regenboogtrui.

Een kanonstart in Fayetteville. Joran Wyseure lokte de Nederlanders al snel uit hun kot op het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften. Het leek een kamikaze-actie, maar onze 21-jarige landgenoot viel geen moment stil. "Ik doe deze wereldkampioenentrui nooit meer uit", glunderde hij na afloop.

Joran Wyseure schoot vandaag furieus uit de startblokken op het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften. Dat is nochtans niet van zijn gewoonte.

 

"Normaal gezien is mijn start niet zo goed", verklapt Wyseure na afloop. "Maar vandaag was ik wel snel weg."


Met succes: onze 21-jarige landgenoot lanceerde zichzelf in de tweede ronde op een van de klimstroken. Zo zette hij de Nederlanders van bij de start stevig onder druk. 


"Op een van de eerste klimmen heb ik goed doorgetrokken. Ik voelde dat ik vlotter over die hellingen ging dan vele anderen. Die versnelling was meteen goed voor een paar meter."

 

"Toen heb ik vol doorgetrokken. Zo zette ik mijn ploegmakkers ook in een zetel. Eenmaal ik ontsnapt was, heb ik de volledige wedstrijd op mijn eigen tempo kunnen rijden. Dat heeft geloond, zo blijkt."

Het is niet normaal. Ik kan het nog niet geloven momenteel.

Joran Wyseure

De Nederlanders beten hun tanden stuk voor stuk kapot op het opgejaagd Belgisch wild, Joran Wyseure. De pupil van Bart Wellens bleef buiten schot en kwam zo solo over de streep in Fayetteville.


"Ik ben ongelooflijk blij met mijn prestatie. Het is niet normaal. Ik kan het nog niet geloven momenteel. Ik ga deze wereldkampioenentrui nooit meer uitdoen."

 

"Dit was dé ideale dag."

Volledig Belgisch podium

Wyseure werd op het podium vergezeld door twee landgenoten. Thibau Nys (3e) en ploegmakker Emiel Verstrynge (2e) speelden vandaag het perfecte ploegenspel: eerst de boel afstoppen en dan - wanneer Wyseure buiten schot was - hun eigen kans gaan.


"Het is heel mooi om met drie Belgen op het podium te pronken", glundert de kersverse wereldkampioen bij de beloften. "Zeker met mijn ploegmakker Verstrynge."

 

Verstrynge kwam nog gevaarlijk dicht in de laatste ronde, maar kraken zou Wyseure vandaag niet doen. "Ik had krampen in de laatste ronde en zag mijn ploegmaat afstevenen. Op het BK was hij de beste, vandaag trok ik aan het langste eind. Ik ben blij voor ons."

 

"We komen nu elk met onze eigen kampioenentrui aan de start van de volgende wedstrijden."

Herbekijk het volledige interview van Wyseure:

Het grote gelijk van Bart Wellens: