STVV probeert brandje te blussen: "Spanningen bereikten op ongelukkige manier een hoogtepunt"

Junior Pius liet weten wat hij van de reactie van de STVV-aanhang vond.

Er lijkt een haar in de boter te zitten tussen STVV en de fans. De aanhang mopperde gisteren na de 0-1-nederlaag tegen Charleroi, verdediger Junior Pius en assistent-coach Dennis Schmitt gingen de confrontatie niet uit de weg. "We begrijpen het motief, maar we keuren de manier waarop zeker niet goed", klinkt het bij STVV over hun reacties.

Bij STVV dringt een verzoeningsgesprek zich misschien wel op. Het boegeroep van gisteren lag zwaar op de maag van assistent-coach Dennis Schmitt en verdediger Junior Pius.

 

Hun reacties - onder meer een fluim en armgebaren - dwongen CEO Takayuki Tateishi tot een schriftelijke reactie vandaag.

 

"Ik wil me verontschuldigen namens de club", schrijft de Japanner. "De confrontaties waren betreurenswaardig."

 

"Hoewel we het motief achter de acties van Dennis en Junior begrijpen, keuren we de manier waarop zeker niet goed."

Door de achtereenvolgende heftige wedstrijden, het zure verlies en het uitjouwen van de eigen speler, reageerden ze uit volle emoties.

STVV over de confrontatie van gisteren

De CEO van STVV benadrukt dat beide hoofdrolspelers zich "100 procent" inzetten voor de club. 

 

"We hebben met hen gesproken. Door de achtereenvolgende heftige wedstrijden, het zure verlies en het uitjouwen van de eigen speler, reageerden ze uit volle emoties."

 

"Maar ik weet dat ze niets anders dan respect hebben voor de club. Ze verontschuldigen zich tegenover de STVV-supporters voor hun gedrag.

 

"Bij goede en slechte resultaten: we rekenen op elkaar", klinkt het nog. "Er is maar één weg van hier en dat is samen vooruit."