Ga naar de inhoud

Ook op zijn 41e blijft onverslijtbare Alejandro Valverde gewoon winnen

 za 29 januari 2022 16:21
Valverde maakte het zoals vanouds af op een lastige aankomst.

De Trofeo Pollença, de vierde wedstrijd van de Challenge Mallorca, is een kolfje naar de hand gebleken van Alejandro Valverde. Het 41-jarige fenomeen maakte het zoals vanouds af op een lastige aankomst en klopte McNulty en Vlasov.

Net zoals de voorbije dagen moest er ook vandaag weer een hoop geklauterd worden op Mallorca. Het glooiende parcours bracht de renners van Pollença naar Andratx.

 

Onderweg toonden verschillende renners zich, waaronder Jan Bakelants en Movistar-kopman Enric Mas, maar niemand raakte weg. Lotto-Soudal hield de boel goed gesloten en leidde een groep van 40 renners richting finale.

 

In die finale was het dan ook een renner van Lotto-Soudal die voor vuurwerk zorgde. Matthew Holmes schoot weg op 9 kilometer van de streep en pakte al snel 15 seconden.

 

Holmes vocht voor wat hij waard was, maar verkeek zich op de slotklim van 2,5 kilometer. Met onder meer Wellens, Girmay, Matthews en Valverde was er heel wat schoon volk klaar voor de sprint en uitgerekend de oudste van allemaal zette die sprint naar zijn hand.

 

Valverde was aan de meet sneller dan McNulty en Vlasov, met Wellens en Goossens eindigden er twee Belgen in de top 10. Op zijn 41e zit er dus nog altijd geen sleet op El Imbatido. Morgen wordt de laatste van de reeks eendagswedstrijden op Mallorca afgewerkt.

Uitslag Trofeo Pollença (1.1):

  1. Alejandro Valverde (Spa) - 170km in 4u14'50"
  2. Brandon McNulty (VS) - zelfde tijd
  3. Aleksandr Vlasov (Rus) - 3"
  4. Michael Matthews (Aus) - 6"
  5. Felix Gall (Oos) - 10"
  6. Simon Clarke (Aus) - zelfde tijd
  7. Eli Gesbert (Fra) - zelfde tijd
  8. Tim Wellens - 13"
  9. Kobe Goossens - 19"
  10. Simon Geschke (Dui) - 28"

Kijk naar de sprint op Mallorca:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.