Matthias Casse pakt meteen goud op eerste Grand Prix van 2022

Missie geslaagd voor Matthias Casse in Portugal. De wereldkampioen in de -81 kg koos voor de Grand Prix van Almada om aan zijn jaar te beginnen en hij was een klasse apart. Met een heerlijke worp vloerde hij de Fin Oskari Makinen.

Matthias Casse heeft zijn favorietenrol in Portugal meer dan waargemaakt. Onze landgenoot was de enige van de top 20 van de wereldranglijst die aanwezig was op de Grand Prix van Almada.

 

Op weg naar de finale schakelde hij een Mongool, een Fransman, een Hongaar en een Japanner uit. In die finale wachtte de Fin Oskari Makinen, maar die had geen verhaal tegen Casse. 

 

Casse domineerde de Fin meteen en pakte uit met een heerlijke worp met nog anderhalve minuut op de klok. Casse, die past voor de Grand Slam van Parijs, heeft meteen zijn eerste titel van het jaar beet.

Weinig tegenstand op weg naar de finale

De eerste drie kampen van het toernooi tegen redelijk onbekende tegenstrevers vormden voor Matthias Casse (IJF-2) het ideale decor om nieuwe technieken uit te proberen en te verfijnen. 

 

In de eerste kamp tegen de Mongool Erdenebayar Batzaya maakte hij het na 13 seconden in de verlengingen af met een magistrale schouderworp. Vervolgens schakelde hij de vice-Europese kampioen bij de junioren, Arnaud Aregba (IJF 136), uit met waza-ari en in de kwartfinale werd een armklem van onze landgenoot de Hongaar Robert Rajkai (IJF 80) fataal.     

 

De halve finale tegen de onbekende Japanner Yuhei Oino duurde iets meer dan 1 minuut. Toen leverde een aanval van Matthais Casse eerst een waza-ari op en de daaropvolgende houdgreep resulteerde in ippon. 

Bekijk de kampen van Matthias Casse in Portugal