Foutje! Ryan Crouser gooit dan toch geen wereldrecord in het kogelstoten

Kogelstoter Ryan Crouser is al 29 wedstrijden op een rij ongeslagen.

Ryan Crouser is en blijft dezer dagen de beste kogelstoter ter wereld. De tweevoudige olympische kampioen won zaterdag met overmacht zijn wedstrijd op de Millrose Games in New York. Aanvankelijk met een wereldrecord, maar dat bleek achteraf niet te kloppen.

Ryan Crouser heeft weinig nodig om het juiste ritme te vinden. De Millrose Games in New York was zijn eerste wedstrijd van het jaar en het was meteen bingo.

 

Aanvankelijk won Crouser het concours met een worp van 23,38 meter, maar die afstand bleek fout. Na de wedstrijd ontdekten officials dat de meetapparatuur verkeerd opgesteld stond.

 

"Het zal veeleer om en bij de 22,50 meter geweest zijn. Ook niet slecht voor een eerste meeting van het seizoen", reageerde de Amerikaan laconiek. 

 

"Veel mensen zullen teleurgesteld zijn nu het geen 23,38 meter blijkt te zijn, maar ik ben er blij mee."   

 

Op zijn 29e is Crouser de standaard in het kogelstoten. Hij verloor geen wedstrijd meer sinds het WK 2019 in Qatar: 29 zeges op een rij.

 

Crouser heeft zowel outdoor (23,37 meter) als indoor (22,82 meter) het wereldrecord in handen. De olympische kampioen van Rio 2016 en Tokio 2020 kan dit jaar op het WK in eigen land zijn enige blinde vlek op zijn palmares nog invullen.

Crouser voor de wedstrijd: