Ga naar de inhoud

Evy Poppe over snowboardheisa: "Ik zou ook zo reageren als Loranne Smans"

Vorige week vrijdag bevestigde het BOIC de Belgische selectie voor de Winterspelen in Peking (4-20 februari). Evy Poppe (17) zal de Belgische kleuren vertegenwoordigen in het snowboarden, maar haar selectie deed heel wat stof opwaaien. Het Belgische talent is vandaag op het vliegtuig gestapt.

"Het is natuurlijk heel spijtig dat het zo is verlopen", vertelde Evy Poppe over de heisa van de voorbije week. 

 

Op basis van interne criteria werd ze geselecteerd ten koste van Loranne Smans, die razend was/is. "Maar het is nu eenmaal zo en ik kan er zelf ook niet veel veranderen."

 

"Ik kan wel begrip opbrengen voor Lorannes reactie. Ze heeft er ook zo hard voor gewerkt en dan stort alles opeens in elkaar. Als dat bij mij zou gebeuren, zou ik ook zo reageren."

 

"Het zal veel tijd vergen om dat te verwerken. Maar ik hoop dat we toch nog gaan kunnen lachen wanneer we elkaar nog eens zien." 

 

Poppe vindt niet dat ze extra onder druk staat na de heisa rond haar selectie. "Loranne en ik zijn totaal verschillende personen. Ik zal in Peking gewoon het beste van mezelf geven."

Ik kan wel begrip opbrengen voor Lorannes reactie. Ze heeft er ook zo hard voor gewerkt en dan stort alles opeens in elkaar. Als dat bij mij zou gebeuren, zou ik ook zo reageren.

Evy Poppe

Poppe kijkt uiteraard uit naar de belevenissen die haar te wachten staan in China.

 

"Ik ben 17 jaar: het is een unieke ervaring dat je op zo'n jonge leeftijd naar de Spelen mag. Het is heel speciaal. Niet veel mensen krijgen zo'n kans. Dan wil ik die ook met beide handen grijpen", glimlachte ze.

 

Poppe won op de Jeugdspelen goud. "Maar dat kun je moeilijk vergelijken met de competitie bij de senioren. Nu sta ik tussen de grote madammen."

 

Met ambitie? "Als ik mijn tricks kan landen, dan hoop ik op een goed resultaat. Er staan 30 deelnemers aan de start: laat ons zeggen dat ik dan ergens rond de 15e plaats wil eindigen."

 

"Dit zijn mijn eerste Spelen en die vormen een leerproces. Er komt veel bij kijken en niet alles zal lopen zoals het moet."