Amerikaanse veldritfans lopen warm voor het WK: "Marianne Vos is the greatest ever"

0 / 0

Onze Instagram-reporter Tess Elst ging voor de start van het WK veldrijden de temperatuur opmeten bij de Amerikaanse fans. En het mag duidelijk zijn: de Amerikanen zijn goed op de hoogte van onze  oervlaamse sport.

Op onze Instagram kunt u terecht voor meer verhalen vanuit Fayetteville: http://www.instagram.com/sporza.be

"Onder wielrenners is veldrijden wel groot, maar de locals kennen het niet. En onze favoriete renner? Die is er niet. Dat is Wout van Aert."

"Ik ben een enorme veldritfan. Ik rijd ook zelf. Ik ben fan van Clara Honsinger en Thomas Pidcock. Die gaat wereldkampioen worden. Bij de Belgen denk ik spontaan aan Toon Aerts en Eli Iserbyt."

"Veldrijden is eigenlijk heel klein in de VS. We hadden een bikeshop en reden zelf met de crossfiets. Maar echt groot is het niet. Of ik een favoriet heb? Marianne Vos, zij is the greatest ever. Ik denk dat Toon Aerts wereldkampioen wordt bij de mannen."

"Ik volg het veldrijden al 27 jaar. Shirin Van Anrooij is mijn grote favoriet. The young kids in the game are amazing. Het zal bij de vrouwen een strijd worden tussen Marianne Vos en Lucinda Brand, maar The Fox zal winnen."

"We zijn relatief nieuw in het veldrijden, maar hopen wel dat de sport groeit. Clara Honsinger zal moeilijk te kloppen zijn. Ik hoop verder dat Sanne Cant het goed doet."