Ga naar de inhoud

Vincent Kompany heeft respect voor de leider: "Union is op dit moment de enige titelkandidaat"

Vincent Kompany blikt vooruit op de confrontatie met Union.

Zondagmiddag staat de Brusselse derby tussen Union en Anderlecht op de agenda. In de aanloop naar de topper tussen de nummers 1 en 4 uit de Jupiler Pro League, blikt trainer Vincent Kompany vooruit op de titelkansen van de promovendus: "Union pakt altijd zijn momenten."

"Union is op dit moment de enige titelkandidaat", laat Vincent Kompany duidelijk verstaan op zijn persbabbel voor de topper van zondag. 

 

Al nuanceert hij: "Dat wil niet zeggen dat ze kampioen gaan worden, omdat er in België een fantastisch play-offsysteem bestaat. Union is weinig wisselvallend en dwingt bepaalde momenten af."

 

"Kampioen zijn is niet 20 keer de beste ploeg zijn, dat is soms beter je momenten pakken dan de tegenstander", beweert de T1 van Anderlecht. "En Union pakt altijd zijn momenten. Daarom is het de enige ploeg die zich gedraagt als titelkandidaat." 

 

Toch is de strijd nog niet gestreden. "Alle andere ploegen hebben nog een paar maanden om stappen in die richting te zetten. Dus ik zeg helemaal niet dat het al gespeeld is."

"Met zelfde ingesteldheid op zoek naar resultaat"

Als Anderlecht Union wil bijbenen in de stand, zal het beter voor de dag moeten komen dan tegen Cercle. "Het was een moeilijke match, omdat we na 25 minuten al met z'n tienen stonden. Dat verandert de wedstrijd", weet Kompany. 

 

"Daarvoor probeerden we de ruimte te zoeken en kansen te creëren. Ik heb geen reden om te vermoeden dat we een slechte prestatie zouden neerzetten. Een rode kaart pakken, dat hoort helaas soms bij het voetbal."

 

"Er zijn altijd moeilijke momenten bij een club zoals Anderlecht. De druk is hier altijd enorm, dus moeten we mentale weerbaarheid tonen. We vatten elke wedstrijd aan met dezelfde ingesteldheid, op zoek naar het beste resultaat", aldus de coach.