Ga naar de inhoud

Nicolas Roche keert terug naar wielerwereld als sportief directeur bij Ierse bond

 vr 28 januari 2022 14:32
Nicolas Roche won 12 wedstrijden als prof waaronder 2 etappes in de Vuelta.
Nicolas Roche won 12 wedstrijden als prof waaronder 2 etappes in de Vuelta.

Nicolas Roche stopte eind vorig seizoen met koersen, maar de Ier blijft in de wielerwereld vertoeven. Vrijdag heeft Cycling Ireland bekend gemaakt dat Roche sportief directeur wordt. 

Met zijn aanstelling als sportief directeur is Nicolas Roche verantwoordelijk voor het wegprogramma van de seniorenploegen van Cycling Ireland. Roche zal de renners klaarstomen voor het EK in augustus en voor het WK een maand later in Australië.

 

De Ier wordt ook mentor van de junioren en de U23-teams met het oog op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. "We kijken erg uit naar de samenwerking en naar de ontwikkeling van het wegprogramma richting Parijs 2024", klinkt het bij Liam Collins, de voorzitter van Cycling Ireland.

 

Nicolas Roche beëindigde vorig seizoen op 37-jarige leeftijd zijn carrière als wielrenner bij Team DSM. Op zijn palmares staan 12 overwinningen als prof, waaronder 2 etappezeges in de Vuelta.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.