Kimi Räikkönen heeft nieuwe job na F1-carrière: baas bij motorcrossteam Kawasaki

Kimi Räikkönen nam in december afscheid van de Formule 1.

Kimi Räikkönen heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe baan. Na zijn avontuur in de Formule, waagt de Fin zich voortaan aan een uitdaging in de motorcrosswereld bij team Kawasaki Racing. "Dit is serieus werk", reageert een - op zijn manier - enthousiaste Räikkönen.

Eind vorig jaar maakte Kimi Räikkönen een einde aan zijn rijke F1-carrière. De 42-jarige fin reed in Abu Dhabi zijn 349e en laatste grand prix. 

 

Nu maakt hij de  overstap naar de motorcross. Hij is de nieuwe teambaas van het fabrieksteam van Kawasaki in de MXGP, de hoogste klasse.


"Het is geen geheim dat motorcross al jarenlang een van mijn grootste passies is", deelt Räikkönen. "Dit team is niet bepaald wat je noemt een hobby. Dit is serieus werk. We zijn heel gefocust en streven ernaar zo goed mogelijk te zijn."

 

Romain Fèbvre is ook dit jaar de kopman in het team van Kawasaki. De Fransman was afgelopen seizoen dicht bij eindwinst in de MXGP, tot de Nederlander Jeffrey Herlings met de zege in Italië en de wereldtitel aan de haal ging.

 

Kimi Räikkönen moet de ploeg dus een winnaarsmentaliteit bijbrengen. De Fin weet wat het is om zich te kronen tot wereldkampioen. In 2007 was hij de snelste van het pak Formule 1-rijders in zijn Ferrari.