Gezondheidstoestand Egan Bernal evolueert gunstig, nieuwe operaties gepland

Egan Bernal botste eerder deze week op training op een stilstaande bus.

De artsen van het La Sabana-ziekenhuis in Bogota hebben nieuwe informatie gegeven over Egan Bernal, die maandag zwaargewond raakte toen hij op een stilstaande bus botste. Zijn gezondheidstoestand evolueert gunstig, in die mate dat hij vrijdag 2 nieuwe operaties kan ondergaan om enkele breuken te herstellen. 

"Egan Bernal zet zijn revalidatie voort en toont geen tekenen van infectie. Zijn moreel is goed, hij is helder, hij kan zijn armen en benen bewegen en dankzij die verbetering hoef hij geen ontstekingsremmende medicatie meer te nemen", klinkt het positief.

 

De 25-jarige Colombiaan van INEOS Grenadiers zal vandaag 2 nieuwe operaties ondergaan. Aan zijn rechterhand wordt het tweede middenhandsbeentje vastgezet en ook breuken in zijn gebit en mond worden aangepakt.

De winnaar van de Tour 2019 en Giro 2021 liep bij zijn crash ook een gebroken dijbeen en knieschijf op, gebroken rugwervels en ribben en een geperforeerde long. Hij werd meteen na zijn ongeval al 2 keer geopereerd.